Fudbal

DANAS NA EURO 2024: Provokatori ponovo na terenu, a taj meč je važan i za Srbiju i Piksija!

Autor Nemanja Stanojčić

Danas se na Evropskom prvenstvu rešava sudbina u grupi A.

Izvor: Profimedia

Za one koji su već navikli na to da gledaju utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu po ceo dan, imamo lošu vest. U poslednjem kolu grupne faze ukinut je jedan termin. Više se neće igrati mečevi od 15 časova, dok će danas, u nedelju, da se igraju dve utakmice i to samo u jednom terminu. Od 21 čas.

Tokom prethodnih dana svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu mogli su od 15, 18 i 21 sat da uživaju u mečevima raznih evropskih selekcija. Sada je došlo vreme da se klupko konačno odmota i da dobijemo sve učesnike osmine finala šampionata Starog kontinenta, kreće od grupe A...

Da ponovimo, prolazi 12 timova koji su plasirani na prva dva mesta u svakoj od šest grupa. Ostala četiri tima stižu kao trećeplasirani, što automatski znači da dve selekcije koje završe na trećem mestu neće nastaviti takmičenje. Ko će to da bude? Saznaćemo u narednih nekoliko dana, pošto se treće kolo završava u sredu.

ŠKOTSKA - MAĐARSKA

Škotska ima samo teorijsku šansu da prođe dalje kao drugoplasirana selekcija. Da bi se to dogodilo moraće da ubedljivo pobedi Mađarsku ili da u drugom meču Švajcarska ubedljivo izgubi od Nemačke. Trenutno ima 1 bod i gol razliku -4 pošto je na startu izgubila od domaćina sa 5:1, pa remizirala sa Švajcarcima.

Mađarska sa druge strane ne može da prođe kao druga, ali može kao treća. Potrebno je da pobedi Škotsku, po mogućstvu što ubedljivije i onda da se nada da će se i pojedini rezultati iz preostalih grupa poklopiti. Realno, ovaj meč predstavlja borbu za treće mesto i nadu za prolaz sa te pozicije.

NEMAČKA - ŠVAJCARCKA

Nemačka je ostavila možda i najbolji utisak od svih favorita na ovom takmičenju, uz Španiju. Upisala je dve pobede, dala 7 golova, primila samo 1 i sa razlogom ima ulogu favorita protiv Švajcarske. I jedan bod je dovoljan da potvrdi prvu poziciju na tabeli i da čeka ko će da bude drugi u grupi C u kojoj je selekcija Srbije koja mora da pobedi Dansku.

Švajcarska ima četiri poena i pobedom bi preuzela prvu poziciju i čekala reprezentaciju Dragana Stojkovića i ishod tog meča sa skandinavskom selekcijom. Zbog toga će verovatno i Piksi i igrači pratiti dešavanja u grupi A.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: