Fudbal

UEFA ŽESTOKO KAZNILA ALBANCA KOJI JE VREĐAO SRBE! Drugi će moći na teren na EURO 2024 - on ne!

Autor Mladen Šolak

Disciplinska komisja kaznila reprezentativca Albanije

Izvor: Justus Stegemann / imago sportfotodienst / Profimedia

Albanski reprezentativac Mirlind Daku suspendovan je sa dve utakmice Evropskog prvenstva, odlukom UEFA. Evropska "kuća fudbala" sankcionisala ga je zato što je posle utakmice protiv Hrvatske poveo vulgarnu i uvredljivu pesmu, kojom se vređaju Srbi i Makedonci.

Daku će propustiti ključnu utakmicu protiv Španije u ponedeljak, a neće ga biti ni u prvoj rundi nokaut faze, ako se Albanija kvalifikuje. "Mirlind Daku je suspendovan sa dve utakmice reprezentacije pod okriljem UEFA, u kojima bi inače mogao da igra, zato što se nije povinovao opštim pravilma ponašanja i zbog kršenja pravila pristojnog ponašanja. On je takođe koristio sportski događaj za manifestovanje nesportske prirode i zbog uznemiravanja našeg sporta", piše u saopštenju UEFA.

Mirlind Daku je posle skandaloznog ponašanja kažnjen i odlukom svog kluba, Rubina iz Kazanja, u kojem igra sa nizom srpskih igrača i neizbežno je zaključiti da će mu ovaj skandal u značajnoj meri obeležiti karijeru.

Daku je rođen u Srbiji, a nakon što je igrao za samoproglašeno "Kosovo" promenio je nacionalni tim i zaigrao za Albaniju. Pročitajte biografiju Mirlinda Dakua, albanskog fudbalera-provokatora.


Njegov otac Fehmi Daku objasnio je Rusima da njegov sin ne mrzi bilo koga i da je vređao zato što su ga ponele emocije na njegovom prvom velikom turniru. "Moj sin nije govorio te stvari. On je emotivna i eksplozivna osoba. To je učinio nenamerno i već je tražio oproštaj od onih koje je to povredilo. Biće nam veoma teško ako Mirlind bude diskvalifikovan sa Evropskog prvenstva, ali ne verujem da će se to dogoditi i da će se oprostiti od turnira", rekao je on medijima iz Moskve.

U ovom trenutku, on će opet moći da igra na Evropskom prvenstvu samo ako se Albanija plasira u četvrtfinale.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: