Fudbal

SRBIJA ĆE VEČERAS NAVIJATI ZA ŠAĆIRIJA! Igra veliki derbi i ovako može da "pomogne" Piksijevim Orlovima

Autor Mladen Šolak

Švajcarci na velikom testu, a među njima i Đerdan Šaćiri.

Izvor: EPA, LAURENT GILLIERON/KEYSTONE

U nedelju od 21 čas cela Evropa pratiće rasplet u Grupi A Evropskog prvenstva, jer će utakmicama Švajcarska - Nemačka u Frankfurtu i Škotska - Mađarska u Štutgartu biti definisan konačan izgled tabele.

U ovom trenutku, ona izgleda ovako:

  1. Nemačka 6
  2. Švajcarska 4
  3. Škotska 1
  4. Mađarska 0 bodova

Pobednik ove grupeu osmini finala igraće protiv drugoplasiranog iz Grupe C, u kojoj igra Srbija i nadamo se da će Piksijevi "orlovi" pobedom protiv Danske zauzeti baš tu poziciju. Ako se to dogodi, jasno je da bi Švajcarska bila daleko prihvatljiviji rival od Nemačke, mada smo na prethodna dva velika turnira dobro naučili koliko je to nezgodan tim. Porazi u Rusiji i u Kataru, oba uz golove Đerdana Šaćirija sigurno su velika opomena, ali u ukupnoj računici nije potrebno naširoko objašnjavati da nije poželjno ići na domaćina Evropskog prvenstva u prvoj eliminacionoj utakmici.

Ipak, da bi se takva računica pravila, pre svega je potrebno da Švajcarci večeras naprave veliko iznenađenje i da Tonija Krosa i saigrače nateraju na kapitulaciju. A, to će biti pakleno teško.

Švajcarska je u prva dva kola pobedila Mađarsku 3:1, a potom odigrala nerešeno protiv Škotske, upravo uz gol Đerdana Šaćirija. Švajcarac albanskog porekla godinama unazad dokazuje da ga veliki turniri inspirišu, pa će sigurno i Nemci obratiti pžnju na njega.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: