POTPUNA LUDNICA U 100. MINUTU NA EURO 2024! Nemci osvojili vrh u nadoknadi, a onda se Mađari zaleteli preko terena

Nemačka golom Niklasa Filkruga u 92. minutu izbegla poraz od Mađarske i osvojila prvo mesto na tabeli!

RONALD WITTEK/EPA

Reprezentacija Nemačke osvojila je prvo mesti u A grupi Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Frankfurtu u poslednjem kolu grupne faze takmičenja igrala protiv Švajcarske nerešeno 1:1 (0:1). Švajcarska je povela u 28. minutu, kada je Remo Frojler odlično proigrao Dana Endoja, koji je šutirao iz prve i savladao Manela Nojera. Nemci su u nastavku pokušavali da stignu do izjednačenja, ali su stvorili malo prilika. Najbolju je propustio u 84. minutu Kai Haverc, koji je pogodio prečku. Dva minuta kasnije Švajcarci su umalo udvostručili prednost kada je Ruben Vargas postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Poslovično uporni fudbaleri Nemačke ipak su stigli do izjednačenja u drugom minutu nadoknade vremena, a strelac je bio rezervista Niklas Filkrug. Tako je Nemačka uspela da odbrani prvo mesto u grupi, dok je Švajcarska završila na drugoj poziciji.

Reprezentacija Mađarske večeras je u Štutgartu, u poslednjem kolu grupne faze takmičenja na prvenstvu Evrope, pobedila Škotsku sa 1:0 (0:0) pogotkom koji je postignut u desetom minutu nadoknade vremena. Strelac jedinog gola bio je rezervista Kevin Čobot i Mađarska sada sa tri boda ima veliku šansu da prođe u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Da je utakmica završena bez golova, i Mađari i Škoti bi bili eliminisani sa šampionata. Mađarska bi bila četvrta sa jednom bodom, dok bi Škotska imala dva, a sa gol razlikom od minus četiri ne bi mogla da se nada prolasku kao trećeplasirana. Argentinski sudija produžio je utakmicu zbog dramatičnih scena iz 68. minuta, kada je Barnabas Varga ostao da leži bez svesti i dugo mu se ukazivala pomoć, da bi na kraju bio iznet sa terena.

Uživo
23:07

Ovako izgleda tabela Grupe A

  1. Nemačka 7
  2. Švajcarska 5
  3. Mađarska 3
  4. Škotska 1
23:06

Ovako su Mađari dali i proslavili gol za pobedu!

23:01

Ipak nije kraj ludnici! Mađari pobedili u 90+10. minutu!

Škoti nisu presekli kontranapad i za to su tako bolno kažnjeni da njihovi navijači plaču na stadionu! Mađarska je pobedila golom Kebina Čobota u 100. minutu utakmice, ili kako bi nas Dejan Nedić ispravio, u 90 + 10. minutu!

22:54

Kraj utakmice, Nemačka - Mađarska 1:1!

Golom Niklasa Filkruga glavom u 92. minutu, Nemačka je osvojila prvo mesto na tabeli i potencijalni je protivnik Srbije ako "orlovi" pobede Dansku i zauzmu drugo mesto u utorak.

Švajcarcima je stotinak sekundi falilo da naprave senzaciju u Frankfurtu.

22:50

Nemačka se spasava u nadoknadi vremena!

Niklas Filkrug golom glavom šalje loptu u mrežu Švajcarske, da postavi 1:1 u Frankfurtu!

21:38

Najlošijih 35 minuta Nemačke na Evropskom prvenstvu

21:31

Opet Endoj, pravi pakao Nemcima!

Ponovo je Švajcarac gađao sa distance, sa 15-ak metara ulevo, odakle je malopre utrčalo da savlada Nojera! Ni ovog puta golman nije mogao mnogo, bacio se, a lopta je na njegovu sreću otišla u gol-aut umesto u "malu mrežu".

21:29

ŠOK U NEMAČKOJ, ŠVAJCARSKA VODI PROTIV DOMAĆINA!

Švajcarska ima vođstvo i trenutno je prva na tabeli! Posle poništenog gola Nemačke, za Švajcarsku je pogodio Endoj u 29. minutu, ubacivši se iz drugog plana i matiravši Manuela Nojera sa "prve stative"!

21:19

18' PONIŠTEN GOL, BIO JE FAUL!

Musijkala je pre gola napravio prekršaj i oborio švajcarskog fudbalera u petercu, što je sudija Danijele Orsato utvrdio gledajući snimak na ekranu! VAR tehnologija je opet primenjena.

21:17

17' GOL - NEMAČKA VODI 1:0!

Robert Andrih doveo je "pancere" u vođstvo 1:0 udarcem za koji je veoma kriva i švajcarska odbrana. Dobio je igrač Bajera ogroman prostor posle jedne izbijene lopte i iskoristio ga je -  gol i mat! Lopta je skakutala i preskočila Jana Zomera!

21:03

Mađarskih 11 za poslednje kolo

21:03

Škoti odabrali ovih 11

21:01

Tim Švajcarske - bez Šaćirija

21:00

Sastav Nemačke u Frankfurtu

21:00

Grupa A

  1. Nemačka 6
  2. Švajcarska 4
  3. Škotska 1
  4. Mađarska 0
20:59

Evo zašto će Srbija navijati za Šaćirija

Kao prvo, nadamo se pobedi Srbije protiv Danske u utorak, u našem meču "biti ili ne biti". Kao drugo, ako bismo pobedili, onda bi nam večeras odgovarala pobeda Švajcarske protiv Nemačke. Pročitajte zašto!

20:57

Dobro došli u tekstualni pnores

Pratite uz MONDO utakmice u kojima će biti odlučen rasplet u Grupi A! Za prvo mesto igraju Nemačka i Švajcarska, dok u Štutgartu takođe važan meč igraju Mađarska i Škotska.