GOL U 100. MINUTU I SRBIJI NAPRAVIO PROBLEM! Loše vesti za našu reprezentaciju pred meč odluke

Malo je bilo dobrih vesti za našu reprezentaciju u poslednjem kolu Grupe A.

MOHAMED MESSARA/EPA

Golom u 100. minutu utakmice, odnosno u desetom minutu nadoknade, Mađarska je pobedila Škotsku u poslednjem meču Grupe A na Evropskom prvenstvu i stekla odličnu poziciju da uđe u nokaut fazu kao jedna od četiri najbolje rangirane trećeplasirane ekipe. Ujedno je i napravila problem Srbiji.

Iako je nekoliko sekundi nedostajalo da Škoti budu treći u toj grupi sa dva boda, koja bi dala i Srbiji šansu da se nada da joj u utorak "igra" i remi protiv Danske, Mađari su bili ti koji su se radovali. Pogotkom Kevina Čobota posle kontre, istrčane preko čitavog terena, Mađarska je osvojila prva tri boda na EURO 2024. i realno je očekivati da će joj biti dovoljna za prolaz.

Sa druge strane, imperativ pobede Srbije protiv Danske postao je posle ovog gola još veći:

U vrhu tabele, Nemačka je golom jednog od najboljih evropskih "egzekutora" Niklasa Filkruga osvojila prvo mesto na tabeli i zakazala duel protiv drugoplasiranog tima iz grupe u kojoj je Srbija. I to računicu našeg tima čini jednostavnom, jer se nadamo da bismo pobedom protiv Danske zauzeli baš to drugo mesto, a ono vodi direktno na domaćina Evropskog prvenstva.

Kao što se vidi, nije bilo mnogo lepih vesti za "Orlove" ove nedelje uveče iz Grupe A.

(MONDO - M.Š)