MONDO U NEMAČKOJ

ZA VAS SRBE ĆU NAVIJATI ZBOG ŽIGIĆA! Zadužio ih je zauvek: "Kako da zaboravim njega i onog malog?"

Autor Milutin Vujičić

Sa svih strana sveta skupili su se navijači u Nemačkoj, pa je tako među crvenim dresovima Danske i Švajcarske zablistao jedan drugi - Rasinga Santandera. Od reportera MONDA Milutina Vujičića sa EURO2024.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Jeste, nije... Ma, jeste! U moru desetina hiljada navijača koji su došli u fan-zonu u Minhenu, kraj čuvenog Olimpijskog stadiona, većina je nosila bele i roze dresove Nemačke, bilo je dosta danskih, po koji se našao švajcarski, ali je bilo i zalutalih. Jedan od crvenih za koji se može reći da je potpuni "bizar" je dres Rasing Santandera, malog španskog kluba koji je već 12 godina daleko od La Lige.

Prethodne sezone bili su sedmi u Segundi, pre toga su proveli i sedam godina u trećoj, a navijači na ovim prostorima pamte ih pre svega po sezoni 2006/07 kada su u istom timu "žarili i palili" Nikola Žigić i Pedro Munitis. Igrali su sjajno, a posebno je bilo zabavno gledati dva potpuno različita fudbalera u tandemu.

Žigić sa 202 centimetra, Munitis sa "prijavljenih" 170 (mnogi kažu da je bilo i manje od toga), oduševljavali su navijače Rasinga koji pomenutu sezonu pamte po mnogo lepih stvari. Tako smo i jednom Hozeu izmamili osmeh na lice kada smo prvo prepoznali grb njegovog malog kluba, sa severa Španije, nateravši ga da u utorak bude navijač Srbije. Bio je neodlučan, ali kada mu već Srbi priđu i pokažu da se i kod njih zna za Santander, situacije se menja.

"Kako se ne bih sećao Nikole Žigića!? Naravno, bio je najbolji, naravno da ga se sećam. Igrao je sa Munitisom, jedan mali, jedan visoki i stalno su stvarali šanse. Navijaću za Srbiju", poručio je Hoze i nazdravio litarskim pivom.

BONUS VIDEO:

(MONDO - Milutin Vujičić)