Fudbal

HRVAT SVE REŠIO NA KOPA AMERICI: Rešetao i asistirao, doneo pobedu Amerikancima!

Autor Nikola Lalović

Kristijan Pulišić je zalog da Amerika može mnogo i daleko na ovom turniru.

Izvor: EPA-EFE/KEVIN JAIRAJ

Krstijan Pulišić je blistao, a Amerika pobedila! Nakon uvodne pobede Argentine na startu Kopa Amerike sada je došao red i da SAD odigra svoj meč, a Amerikanci su bili bolji od Bolivije 2:0 (2:0). Oba gola su došla u prvom poluvremenu i kod oba je ključni čovek bio vezista Milana hrvatskog porekla. Timoti Vea mu je asistirao u trećem minutu za prvi gol, a drugi pogodak je dao Folarin Balogun na njegovu asistenciju.

U drugom meču ove grupe lako je Urugvaj izašao na kraj sa Panamom i pobedio je 3:1 (1:0). Prvo je Arauho pogodio u 16. minutu posle dodavanja Vinje, a onda je usledilo zatišje sve do samog kraja meča. Postigao je pogodak u 85. mintuu Darvin Nunjez, pa se meč otvorio. Vinje je zatresao mrežu u 91, a Muriljo smanjio na 3:1 u 95. minutu.

Nakon pobede Argentine nad Kanadom 2:0 Peru i Čile su remizirali bez golova, a Ekvador je posle ranog autogola Envera Valensije poražen od Venecuele 2:1. Meksiko je pogotkom Arteage savladao Jamajku 1:0 nakon što je Majklu Antoniju poništen pogodak. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: