Fudbal

HEROJ - KAPITEN MAĐARSKE SPASIO SAIGRAČA KOJI SE ONESVESTIO: Ono što je uradio nateraće vas da zaplačete! (FOTO)

Autor Nikola Lalović

Dominik Soboslai je kapiten i legenda! Pogledajte kako je spasio svog saigrača Barnabaša Vargu.

Izvor: MOHAMED MESSARA/EPA

Gledali smo potresne scene na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj kada je u 70. minutu meča Škotska - Mađarska napadač Barnabaš Varga ostao da leži nepomičan na terenu. Sudario se sa golmanom Škotske Angusom Ganom i samo ostao da leži. To je mnoge podsetilo na strašnu situaciju kada je Kristijan Eriksen na prošlom Euru zamalo umro na terenu, a sada je kapiten Mađara Dominik Soboslai zaplakao kada je video svog saigrača. 

Ipak upravo je vezista Liverpula bio najprisebniji i vrlo verovatno da je upravo on svojim reakcijama sprečio da se Barnabašu Vargi ne desi nešto mnogo gore! U prenosu to nije moglo da se vidi, jer postoje instrukcije da se snimaju kadrovi sa visine i tribine, a ne teren kada se nešto ovako desi, ali Soboslai je uradio sve da spasi svog saigrača!

Prvi mu je dotrčao i na slikama jasno može da se vidi kako Soboslai pokušava da mu opipa puls, što je na kraju srećom i uspeo. Kada je video da je njegov saigrač živ, a da nosila ne dolaze odmah je otrčao do tunela i bukvalno vukao nosila i požurivao nosače da se što pre pojave na licu mesta i iznesu napadača Ferencvaroša sa terena. Pogledajte kako je sve to izgledalo:

A TEK ONDA JE POKAZAO KAKAV JE LIDER!

Ipak tu nije bio kraj. Otpratio je nosila dok su odlazila sa terena, a onda uspeo da se pribere i nastavi meč. Igrao je sve do kraja sa desetkom na leđima, a onda je pokazao kakav je čovek. Kada je 24-godišnji napadač Ujpešta Kevin Čobot dao gol za prolazak dalje ostali igrači su slavili, a Soboslai je trčao na svoju klupu. Otišao je po dres Barnabaša Varge i dobacio ga saigraču koji je dao gol! 

Kada je meč bio završen kamere su uhvatile Soboslaija kako grli svoje saigrače uplakan, a na grudima mu je stajao broj 19 i prezime Varga. Nakon meča dobili smo konačno lepe vesti. Moraće na operaciju Varga, ali deluje da je u redu. "Varga je OK, nažalost biće operisan jer je pretrpeo prelom kosti. Videćemo šta će se dogoditi. Ako budemo prošli u osminu finala, sigurno neće moći da bude sa nama", kazao je selektor Mađarske Marko Rosi o povređenom napadaču.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

"Varga je OK, nažalost biće operisan jer je pretrpeo prelom kosti. Videćemo šta će se dogoditi. Ako budemo prošli u osminu finala, sigurno neće moći da bude sa nama", kazao je selektor Mađarske Marko Rosi o povređenom napadaču.

Tagovi