Fudbal

DANAS NA EURO 2024: Navijamo protiv Hrvata i Albanaca, a evo i zašto!

Autor Nikola Lalović

Počelo je poslednje kolo Euro 2024. a u ponedeljak će kao i u nedelju biti odigrane samo dve utakmice.

Izvor: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Videli smo neverovatne mečeve na startu trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva. Mađari su golom u 100. minutu savladali Škotsku, a Nemce je Nikolas Filkrig golom u finišu sačuvao na prvom mestu grupe A.

Sada je red na grupu B ili ti "grupu smrti" i tu ćemo navijati protiv Albanije i Hrvatske! Zašto? Da bi mogli da se nadamo prolasku dalje i sa dva boda u grupnoj fazi! Za sada na tabeli trećeplasiranih Austrija, Slovačka i Mađarska imaju po tri boda, Slovenija ima dva, a Albanija i Češka po jedan. Ukoliko Španci dobiju Albaniju, a Italija Hrvatsku Srbija će i sa bodom protiv Danske i uz pobedu Engleske moći da prođe dalje.

ALBANIJA - ŠPANIJA

Izvor: GEORGI LICOVSKI/EPA

Odličan utisak su na terenu ostavili Albanci do sada. Protiv Hrvatske su dugo vodli pa uspeli da se vrate posle preokreta i uzmu bod, a i u meču sa Italijom su poveli i dali gol. Sada bi moglo da im olakša i ako selektor Španije izvede drugi tim, što će se gotovo sigurno desiti. Španija je svakako prva na tabeli i želeće da odmori pogotovo starije igrače poput Danija Karvahala, Alvara Morate, Ajmerika Laporta, tako da bi na teren mogli Merino, Navas, Ojarzabal, Tores, pa čak i Raja kao rezervni golman.

HRVATSKA - ITALIJA

Izvor: ABEDIN TAHERKENAREH/EPA

Hrvati su u problemu, samo ih pobeda vodi dalje. Delovalo je da su se izvukli protiv Albanije, ali kada su primili gol u finišu ostali su samo sa bodom. Veliki problem im pravi odbrana koja nikako ne funkcioniše, a sa druge strane Italija je izgledala mnogo bolje. Ipak nema ovaj tim majstore kao nekada i možda je po imenima Hrvatska čak bolja. Ni Italijani još nisu prošli dalje tako da ni oni nemaju pravo na opuštanje i videćemo kako će se odvijati ovaj meč. Deluje da bi moglo da bude napeto.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Tagovi