Fudbal

SRBIJU ČEKA PAKAO, ALI TO SVI ŽELIMO! Kalkulacije za Euro: Teže nije moglo!

Autor Nikola Lalović

Srbija mora da pobedi, a onda tek kreće "žurka".

Izvor: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Srbija je čekala da se meč Mađarske i Škotske završi bez golova, ali se to nije desilo. Na kraju je Kevin Čobot postigao pogodak u 100. minutu meča, doneo je trijumf Mađarima i verovatni prolaz u osminu finala. Sa ta tri boda Mađarske situacija za Srbiju se donekle menja kada je i pitanju eventualni prolazak dalje. Ipak i dalje postoji mogućnost da prođemo u osminu finala sa remijem protiv Danaca, ali mnogo toga mora da se desi da bi imali šansu za tako nešto.

Pre svega večeras ne smeju da pobede ni Hrvatska ni Albanija, kako niko iz te grupe ne bi upisao više od dva boda, a naravno najbolje je da izgube. Druga grupa u kojoj je moguće da trećeplasirani ima manje od tri boda je grupa F u kojoj bi Češka i Gruzija morale da ostanu bez pobede protiv Turske i Portugala. Ipak, da ne računamo previše, šta čeka Srbiju ako pobedi Dansku u utorak i plasira se kao drugoplasirana dalje?

PAKLEN ŽREB, ALI DAJTE I DEVETI KRUG AKO TREBA!

Izvor: ANNA SZILAGYI/EPA

Gol Nikolasa Filkriga u 92. minutu meča Švajcarske i Nemačke vratio je "pancere" na prvo mesto grupe A, a Švajcarce bacio na drugo mesto. To znači da u slučaju pobede Srbije nad Danskom naš tim osvaja drugo mesto u grupi C i ide pravo na domaćina! Taj meč će se igrati u Dortmundu na "Vestfalenu" i nadamo se da će Srbija 29. juna u 21 čas zagirati protiv domaćina.

Zna se i dalji put našeg tima i uopšte nije lak, zapravo teško da može teže. Španija će bez obzira na rezultat u poslednjem meču grupe protiv Albanije biti prva u svojoj grupi B i igraće sa jednom od trećeplasiranih ekipa. Pobednici osmine finala u kome igra Nemačka i osmine finala u kome igra Španija igraće u Štutgartu 5. jula od 18 časova. Put ne može biti teži, ali sigurno je da cela Srbija želi pobedu koja nas gura u ovaj "deveti krug pakla". Hajde "orlovi" obradujte nas ovim mečevima!

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: