MONDO U NEMAČKOJ

PIKSI JE SVE ZAPISAO, ALI MI HOĆEMO DA DANCI BUDU OTPISANI! Selektor je dugo posle treninga mislio... I smislio je!

Autori Milutin Vujičić Nikola Lalović

Dragan Stojković Piksi je ostao poslednji na treningu Srbije. Šta je ostalo zapisano u njegovoj svesci? Od reportera MONDA sa Euro 2024 Milutina Vujičića

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Videli smo da je Dragan Stojković Piksi na treningu Srbije prvo prišao Lazaru Samardžiću i popričao sa njim. To je probudilo nade da bi mladi vezista mogao da počne meč protiv Danske u utorak na Evropskom prvenstvu, a zatim smo videli i da su se naši igrači vrlo dobro zabavljali dok su trenirali.

Videli smo kako Sergej Milinković-Savić "provocira" Sašu Lukića i Dušana Vlahovića kako je uspeh da preko pola terena rukom izbacio svoj duks napolje, kao pravi NFL kvoterbek. Ipak, najzanimljivje je bilo videti selektora nakon meča.

Selektor je u ruci imao crvenu beležnicu i olovku. Sa naočarima za sunce seo je na sredinu terena i krenuo da zapisuje. Šta Ostaće tajna, da li je to izabranih 11 za Dansku, da li su to impresije sa treninga ili nešto drugo, ali je definitivno ostao na travi dosta duže od svojih igrača. Pogledajte kako je izgledao trening Srbije:

Selektor sigurno ima nekoliko dilema pred ovaj meč. Predrag Rajković izgleda sigurno na golu, a štoperi su se konačno ukomonovali. Andrija Živković je odigrao dva dobra meča po desnom boku, ali prvo pitanje je da li će levo igrati Filip Mladenović ili možda Veljko Birmančević, Takođe pitanje je da li će u sredini biti dvojica ili trojica i ko će u konkurnciji Gudelja, Maksimovića, Samardžića, Mijailovića, Milinković-Savića, Ilića i Lukića dobiti šansu. Takođe je pitanje da li će se igrati sa dva ili jednim špicem , da li će Tadić igrati ili ne...

Mnogo toga ima na umu selektor Stojković. Nešto od toga je zapisao u svoju crvenu svesku, a da li su tu upisani oni koji treba da igraju protiv Danaca? Nije ni bitno, bitno je da Danci budu - otipisani!

(MONDO, M.V. N.L.)

BONUS VIDEO: