Fudbal

MODRIĆ IZAŠAO U SUZAMA, PA UDARIO NA SUDIJE: Gde je našao osam minuta? Ovo je okrutno! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Luka Modrić se teško pomirio sa vrlo verovatnim ispadanjem sa Evropskog prvenstva.

Izvor: Youtube/ HNL NOGOMET

Luka Modrić je promašio penal protiv Italije, ali nikako nije tragičar tog meča. U nastavku akcije dao je gol, izašao je u 80. minutu i sa klupe gledao kako Matija Zakanji izbacuje Hrvatsku sa Eura! Posle meča je bio jako utučen, videli smo ga kako je sa suzama u očima i uz duboki uzdah pričao koliko je fudbal ponekad okrutan. 

"Ne znam šta da vam kažem stvarno. Fudbal je nekad okrutan i to se danas pokazalo na nama, ali dobro, šta je tu je. Nismo zaslužili ovaj gol, ne znam gde je sudija našao osam minuta da produži, ali kako treba da padneš i da izgubiš to je na ovakav način kao što smo mi izgubili danas. Znam da nije neka uteha, ali eto. Fudbal je okrutan i to se pokazalo na nama", rekao je Modrić odmah posle meča. 

Istakao je da su navijači bili sjajni i da su uvek uz tim. "Mi u to ni sumnjali, znali smo da su navjači uvek iza nas. Kako god i kad gubimo i kad dobijamo oni su uvek iza nas. Žao nam je što nije bila ta pobeda da odemo u drugi krug ali šta je tu je", nakon čega ga je novinar podsetio da teoretski Hrvatska i dalje može dalje. "Ma teoretski ali teško, nama se nikad ništa nije poklopilo. Trebalo je juče sa tim bodom, ali videli ste šta se dogodilo. Opet 99. gol, prošlu u 95. danas u 98. minutu tako da nekad nije suđeno", rekao je neutešni Luka. 

Luka Modrić u suzama
Izvor: Youtube/HNL Nogomet

Na pitanje da li mu je ovo bio poslednji meč u nacionalnom timu kratko je rekao: "Videćemo nije sad za te priče."

Selektor Zlatko Dalić je istakao da je u 80. minutu izvadio iz igre Modrića jer se iskusni vezista već potrošio, a na kraju je naglasio da će ovaj i ovakav poraz jako dugo da boli. "Baš boli i boleće sigurno još dugo. Ali kada sve saberemo, negde ti sreća da, negde ti uzme. Na kraju nam je uzelo sada. Uvek si na kraju negde na 1:1. Znali smo da uživamo u pobjedama, moramo biti dostojanstveni i u ovakvim trenucima. Ja sam isključivi krivac što nismo prošli grupu. Hvala igračima za ovih mesec dana truda i muke. Nije nas išlo i to je to", završio je Dalić. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: