Fudbal

UEFA SE OGLASILA POVODOM HORORA SA EURA: Ležao nepomično na travi, kapiten ga spašavao i dizao glas!

Autor Nikola Lalović

Mađari su javili da je Varga dobro, a UEFA da ništa nije pogrešno urađeno.

Izvor: RONALD WITTEK/EPA

Dobro je! Napadač Mađarske Barnabas Varga je operisan i pušten je iz bolnice u sredu, javlja Fudbalski savez Mađarske. Iskusnom 29-godišnjem napadaču je pri sudaru sa golmanom Škotske Angusom Ganom stradala jagodična kost i ostao je bez svesti. Samo je brza reakcija kapitena Dominika Soboslaija sprečila da ne bude većih posledica, a sada Mađari javljaju da je Varga u ponedeljak operisan u Štutgartu.

"Barnabas Varga je uspešno operisan na klinici u Štutgartu u ponedeljak uvče. Prema informacijama specijalista za facijalne povrede intervencija nije bila komplikovana i napadač Ferencvaroša može da napusti bolnicu u sredu", stoji u saoppštenju Mađara.

Kapiten Mađarske Dominik Soboslai je trčao po terenu da dovuče lekare do Varge, nosio nosila, ispraćao ih sa terena i na kraju kritikovao UEFA i organizatore. Istakao je da reakcija nadležnih kod povrede nije bila adekvatna i sada mu je UEFA odgovorila.

"Intervencija tima doktora desila se 15 sekundi nakon incidenta, ispraćena je odmah i uz intervenciju drugog lekara koji je napravio procenu povrede i onda pružio adekvatan tretman prema medicinskim procedurama. Kvalifikovani tim za hitnu pomoć je čekao pored terena i prema protokolima su nosila stigla čim je zatražena intervencija. Medicinski tim je odmah prevezao igrača do bolnice. Kordinacija između medicinskog osoblja je bila profesionalna i u skladu sa medicinskim procedurama. Nije bilo nikakvog kašnjenja", navodi se u saopštenju UEFA. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Tagovi