MONDO U NEMAČKOJ

SUZE, EMOCIJE, LUDILO: Kad su srpski gastarbajteri čuli ovu pesmu, Minhen je zagremeo! (VIDEO)

Autori Milutin Vujičić Nikola Lalović

Srbi u rasejanju su došli u ogromnom broju da podrže naše "orlove". Od reportera MONDA sa Euro 2024 Milutina Vujičića

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Srbi su u Minhen umarširali uz "Marš na Drinu", a zatim su zaigrali i kolo! Pred meč Srbije i Danske na Evropskom prvenstvu satima pre početka utakmice navijači "orlova" zauzeli su centralni minhenski trg "Marijenplac" i krenuli da prave šou. Videli smo i devojke koje mole Dragana Stojkovića Piksija da od prvog minuta ubaci Dušana Tadića u igru.

Videli smo zastave iz raznih krajeva Srbije, od Vojvodine do juga naše države, ali najviše navijača bilo je iz Nemačke, Švajcarske, Austrije i generalno iz rasejanja. Veliki broj "gastarbajtera" došao je i rešio da potroši svoj odmor tako što će biti uz "orlove" i pogurati ih ka drugoj fazi takmičenja. 

Zato je posebno dirljivo bilo kada je jedan od navijača u dresu Štutgarta Zdravka Kuzmanovića započeo pesmu "Srpkinja je mene majka rodila". To je sa oduševljenjem prihvatio ostatak navijača i izgledalo je ovako: 

Naravno, nije moglo ni bez malo provokacija! Dok su Slovencima pevali "Luka Dončić je naš", malobrojnim Dancima je to bilo dosta... Reći ćemo direktnije! U jendom trenutku je zagrmela pesma sa kratkom porukom: "J***ćemo Dance!" 

Napunili su Srbi "Marijenplac" mnogo pre meča i dugo su pevali i pravili sjajnu atmosferu! Sada čekaju, pa će se nekoliko sati pred meč zaputiti ka stadionu i polako početi da zauzimaju svoja mesta. 

(MONDO, M.V. N.L.)

BONUS VIDEO: