Fudbal

BAČEN SUZAVAC, HAPSE SRPSKE NAVIJAČE U MINHENU! Pogledajte snimke haosa u Nemačkoj

Autor Dušan Ninković

Neredi na ulicama Minhena pred meč Srbija - Danska.

Izvor: Privatna arhiva

Na Evropskom prvenstvu u fudbalu reprezentacije Srbije i Danske treba da odigraju meč poslednjeg kola, a navijači Albanije su ponovo rešili da budu u centru pažnje provokacijama. Nekoliko sati pred početak meča stigli su na Marijen Plac i izazvali incidente, pa su u navijačkim sukobima letele čak i flaše.

Ovo je drugi put tokom Evropskog prvenstva da su albanski navijači napali srpske, a ovog puta krenuli su na daleko brojnijeg protivnika jer su udarili na grupu koja je bila na glavnom gradskom trgu u Minhenu. Svi srpski navijači našli su se na istom mestu, odakle će kasnije krenuti ka stadionu da bi bodrili reprezentaciju. Ni tolika brojnost nije sprečila Albance da provociraju...

Nemačka policija pokušala je bacanjem suzavca da zaustavi nerede, a zatim su počeli manji sukobi srpskih navijača i organa reda u Minhenu. Pogledajte kako je to izgledalo:

Navijači srpske reprezentacije imali su spremne uvrede za nemačku policiju, koja je brzo stigla na lice mesta.

Na kraju, pojedini navijači su uhapšeni zbog dešavanja na Marijen Placu. Policija je i dalje prisutna na licu mesta, a kamerama prati ponašanje svih prisutnih navijača. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: