Fudbal

PIKSI POSLAO IGRAČE NA TEREN I OSTAVIO SVE U ŠOKU! "Javnost je tražila tog igrača i evo ga na terenu"

Autor Mladen Šolak

Reprezentacija Srbije igra meč odluke na EURO 2024, a malo ko je mogao da predvidi da će nastupati u ovom sastavu.

Izvor: MOHAMED MESSARA/EPA

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi iznenadio je mnoge sastavom za utakmicu protiv Danske, u odlučućoj utakmici na Evropskom prvenstvu. Dres Srbije na Alijanc areni izneće ovi igrači: Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - Mijailović, Ilić, Gudelj, Živković - Samardžić, Lukić - Mitrović.

"Iskren da budem, nisam dovoljno fudbalski inteligentan da bih objasnio način i sastav tima. Prepustio bih to kolegama", rekao je Rade Bogdanović u studiju Radio-televizije Srbije pred meč.

"Ulaskom Gudelja dobili smo mišiće u sredini terena. Što se tiče ostalog, iznenađujuće je što se tiče kadrovskih rešenja. Znamo da smo tokom priprema igrali sa četiri pozadi, pretpostavljamo da će sada biti sa pet 'pozadi', pojačana defanzivna struktura, sa Samardžićem i Lukićem da probamo da dobijemo tu ključnu bitku na sredini terena", rekao je trener Aleksandar Saša Janković.

"Deluje mi da je ovo srednja varijanta, između ofanzivne i defanzivne, da će Živković dobiti malo više slobode, da će Pavlović pokrivati stranu, dati možda malo više prostora u napadu za Živkovića i deluje mi ovaj sastav kao kompromis javnosti u timu. Javnost je tražila Samardžića, a kompromis u timu je da nemamo Vlahovića, Tadića i Sergeja, za mir u kući, da niko neće biti tu. Napravljena je atmosfera u ekipi", kazao je Miroslav Vjetrović.

Duel Srbija - Danska počinje u 21, a kraj terena je i Novak Đoković!