Fudbal

PRAVITE PROBLEME, ČEKALI STE NEUSPEH! Piksi ljut sleteo u Beograd - ko neće da igra dok sam selektor!?

Autor Nemanja Stanojčić

Dragan Stojković Piksi oglasio se posle povratka iz Nemačke.

Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Reprezentacija Srbije stigla je na beogradski aerodrom posle pravog putešestvija iz Minhena posle Evropskog prvenstva. Čekali u više od pet sati na aerodromu i konačno su došli u srpsku prestonicu. Tamo su ih sačekali predstavnici medija.

Dragan Stojković prihvatio je da razgovara za srpske medjie. Jedno od prvih pitanja bilo je da li će ostati na mestu selektora. "Videćemo, ja volim svoju zemlju, ali se ne držim kao pijan plota. Niti živim od ovog posla. Volim da radim za svoju zemlju, da pomažem, setite se kada sam došao pre tri godine, došao sam i rešio probleme, bez ispaljenog metka, korak po korak. Uradili smo sve što smo obećali. Razumem nezadovoljstvo i frustraciju. Ako je neko nezadovoljan, onda sam to ja. Ja to ne smem da izražavam, kako se osećam u duši to je moja privatna stvar i to nikoga ne treba da interesuje. Ne postoji tragedija u sportu niti fijasko niti debakl. Debakl je kada te neko dobije 7:0 i pijančiš po Augzburgu i Minhenu i tučeš se na treningu. Toga nije bilo. Skandali su to. To niko nije radio, ja sam ponosan na to."

Pojavile su se spekulacije da nekoliko igrača neće da igra više za reprezentaciju dok je on selektor (Rajković, Tadić Mitrović i Sergej Milinković-Savić). "Ooooo... Pitajte to njih. Te dezinformacije neću da komentarišem, neka to kažu zvanično. Tražite da pravite probleme tamo gde ih nema. Ja razumem medije. Ovo je idealna prilika. Čekali ste neuspeh, udarajte. Nemojte da se lažemo, čekali ste svi. Negativne stvari donose tu neku vrstu interesovanja."

Na konstataciju da su "orlovi" igrali loše u Nemačkoj je burno reagovao. "Po tebi smo loši, po meni nismo loši. Ne možeš da kažeš da momci nisu izgarali i da se nisu borili. To je najvažnije, da daješ sve od sebe. Tu vrstu kritika, slobodno. Ja sam tu da primam udarce bez ikakvog problema", zaključio je Piksi.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: