Fudbal

"NE VERUJEM DA PIKSI MOŽE DA OKRENE STVARI" Generalni sekretar FSS otkrio: Tražio je novi ugovor pred EURO

Autor Mladen Šolak

Po svemu sudeći, najavljeni rastanak selektora i Fudbalskog saveza Srbije je veoma izvestan

Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Posle povratka sa Evropskog prvenstva posle neuspeha Srbije, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović rekao je će uskoro napustiti svoju funkciju. Takođe, govorio je i o skandalu sa avionom sa hrvatskim oznakama kojim je reprezentacija letela na EURO, a dotakao se i ugovora selektora Dragana Stojkovića Piksija. Uprkos medijskim navodima, on još nije zvanično raskinut.

"Nije ucenjivao savez, to je stvar dogovora predsednika, najužeg rukovodstva sa selektorom. Kada je postignut dogovor, on je insistirao sa punim pravom da ima ugovor pre Evropskog prvenstva. Rukovodstvo saveza je smatralo da treba da se potpiše novi ugovor, Izvršni odbor je doneo jednoglasnu odluku, a kao generalni sekretar dužan sam da sprovedem tu odluku Izvršnog odbora".

Na pitanje da li veruje da selektor Stojković nakon dva neprolaska grupne faze na velikim turnirima može da preokrene situaciju, Šurbatović je odgovorio kratko: "Ne verujem".
Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi bio je upitan za ostavku odmah posle sletanja u Beograd, a potom je izneo i optužbu na račun novinara da su čekali neuspeh i pravili probleme gde ih nema. Pogledajte fotografije sa aerodroma:

 Već po običaju, mučan kraj još jednog neuspešnog leta reprezentacije Srbije u fudbalu.

(MONDO - M.Š)