Fudbal

PREMINULA MU SUPRUGA PRED MEČ SA HRVATIMA, SPALETI GA DIRNUO PORUKOM: Silvija nam je pomogla da damo taj gol!

Autor Nikola Lalović

Lućano Spaleti je pokazao kakav je trener, ali i kakav je čovek na ovom Evropskom prvenstvu.

Izvor: X/@IFTVofficial/Prinscreen

Lućano Spaleti i Marko Nosoti nam donose najlepšu, najdirljiviju, ali i najtužniju priču Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Spaleti je naravno selektor Italije, a Marko Nosoti je dugogodišnji fudbalski novinar koji prati nacionalnu selekciju. Nosoti je u utorak uveče dobio jako tužne vesti, naime preminula je  njegova supruga Silvija.  

Ona je takođe novinarka i posle duge i teške bolesti je nažalost izgubila bitku. Nosoti je u braku sa njom bio 28 godina i kada je čuo da je u kritičnom stanju u nedelju je napustio takmičenje i vratio se kako bi proveo nekoliko poslednjih dana sa njom. Nosoti je bio na turniru kada su "azuri" savladali Albaniju 2:1 u prvom kolu, kao i za meč sa Španijom koji je Italija autogolom Kalafijorija izgubila 1:0. Pred meč sa Hrvatskom morao je nazad kući Nosoti, a kada se vratio na turnir posle sahrane dočekao ga je Lućano Spaleti! 

Selektor Italije mu je odmah dotrčao i izgrlio ga, a kada se Nosoti tik pred meč sa Hrvatskom vratio na posao poručio mu je: "Ja ću nastaviti dalje sa nacionalnim timm, ti nastavi da budeš uz svoju suprugu!" Kada se meč završio Spaleti je odmah prišao Nosotiju i porućio mu: "Da li si video? Silvija (pokojna Nosotijeva žena prim. aut.) nam je pomogla da postignemo gol protiv Hrvatske koji nas je odveo dalje!" Pogledajte emotivan susret Spaletija i Nosotija:

"U tom trenutku nismo bili novinar i trener, bili smo samo dva muškarca", rekao je posle svega Nosoti za "Relevo". Njegov sin Đulio se na društvenim mrežama oprostio od majke uz reči: "Doviđenja mama, već mi nedostaješ". 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: