Fudbal

DOĐITE NA "MARAKANU" DA DONIRATE KRV: Miloš Degenek zove da se obore rekordi!

Autor Nikola Lalović

Još jednom će se na stadionu Crvene zvezde održati akcija dobrovoljnog doniranja krvi.

Izvor: MN Press

U medija centru stadiona "Rajko Mitić" održava se 30. jubilarna akcija "Crveno-bela krv". Svi koji žele da pokažu svoju humanost mogu to da urade u četvrtak i petak od 10 do 18 časova, a sve ljude dobre volje pozvao je i fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek. On je među prvima pristigao i dao krv kako bi pomogao nekome, kome je pomoć zaista potrebna.

"Želim prvo da se zahvalim klubu, navijačima i svima koji će doći danas i sutra da podrže ovako jednu lepu akciju. To je zaista jedan lep gest svih onih koji žele da pomognu onima koji imaju problem, kojima je potrebna krv. Zaista je fenomenalno, mislim da ovo pokazuje veličinu kluba i veličinu ljudi koji dođu i daju krv. Sve pohvale klubu, što je dozvolio da se koristi ovaj prostor i navijačima što podržavaju ovu akciju", Izjavio je Degenek.

Pre četiri godine je skupljeno najviše jedinica krvi, sada Degenek želi da se ta cifra obori. "Svaki rekord stoji tu da bi se oborio. Pre četiri godine bilo je 1000 jedinica, bilo bi sjajno kada bi se u ova dva dana prikupilo minimum 1500. Ponavljam, zaista lep gest, a ako je neko sujeveran, neka dođe možda pomogne da se uđe i ove godine u Ligu šampiona."

Na kraju, poziva sve ljude dobre volje i poznate ličnosti da se pridruže akciji i da odazov bude što veći. "Pozvao bih svakoga ko je u mogućnosti da dođe. Vremenski period je od 10 do 18 časova, ko god može da učini dobro delo neka svrati. Mislim da ćemo mi sve to umeti da cenimo, takođe mislim da i javne ličnosti treba da daju primer. Ne smatram sebe kao jednu takvu ličnost, ali možemo svi da damo krv i pomognemo ljudima kojima je pomoć potrebna", podvukao je Degenek.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: