Fudbal

BOMBA - ŠAMPION SVETA NOVI SELEKTOR SRBIJE? Piksi postavio ultimatum, a FSS pozvao čuvenog Nemca!

Autor Nemanja Stanojčić

Joakim Lev mogao bi da zameni Dragana Stojkovića na klupi reprezentacije Srbije.

Izvor: Youtube/FIFATV/MN Press

Ko će da zameni Dragana Stojkovića na klupi reprezentacije Srbije? Hoće li to da bude stranac? Postoji šansa i za to. Jedna od opcija za mesto selektora je Joakim Lev prenosi "Kurir". Kako stvari stoje on je jedna od opcija da preuzme "orlove" u narednom periodu.

"U vrhu FSS napravljen je plan da se struka poveri stranom stručnjaku i to čoveku koji iza sebe ima bogatu biografiju. Napravljen je i izbor i budući selektor mora da dođe iz Nemačke ili Italije, zemalja koje su imale ozbiljne uspehe na velikim takmičenjima. Plus, kao stranac ne bi bio pod uticajem i pritiskom od bilo koga, radio bi u miru i birao igrače po kvalitetu, ne po starim zaslugama, minulom radu ili određenim faktorima", navodi se u tekstu.

Kontakt sa Levom navodno je ostvaren još proletos kada su trajali pregovori sa Piksijem oko novog ugovora. Deo vrha FSS bio je protiv produženja pred početak Evropskog prvenstva, a Stojković je navodno u jednom momentu rekao da neće voditi reprezentaciju ukoliko ne potpiše ugovor. Zbog toga je uspostavljen kontakt sa Levom koji je tada bio zainteresovan za novi posao.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Lev je fudbalsku karijeru proveo uglavnom u Nemačkoj i igrao za Frajburg, Štutgart, Frankfurt i Karlsrue, pa je onda odlučio da ode u Švajcarsku i igrao je za Šafhauzen, Vintertur i Frojnfeld. Upravo je u mlađim kategorijama Vintertura počeo trenersku karijeru u mlađim kategorijama, prvi samostalni posao bio mu je u Frojnfeldu.

Odatle je otišao u Štutgart i prvo bio pomoćnik, pa privremeni trener i onda je dobio ulogu glavnog trenera i odatle je krenuo njegov uspon. Što se reprezentacije Nemačke tiče prvo je radio kao pomoćnik Jirgena Klinsmana od 2004. do 2006. godine i onda je postao selektor 2006. i vodio nacionalni tim sve do 2021. godine. Osvojio je Svetsko prvenstvo 2014. godine, treće mesto na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine, dok sa Evropskog ima srebro 2008. i dve bronze (2012. i 2016. godine).

(Kurir/MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: