Fudbal

"PRE 2 GODINE SU GA VELIČALI, A SAD IM NE VALJA" Pitali smo građane: Ko treba da bude novi selektor reprezentacije?

Autor Aleksandra Virijević

Pitali smo građane da li na mesto Piksija treba da dođe novi selektor.

Izvor: Mondo

Nakon što je reprezentacija Srbije doživela poraz na Evropskom prventsvu u Nemačkoj, pokrenuta su i pitanja u vezi sa tim ko je odgovoran za ispadanje iz takmičenja - loša igra našeg tima ili ne tako dobra procena selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Spekuliše se i o navodnoj smeni Piksija sa mesta selektora, ali još nema proverenih informacija da li će do navedene promene doći. 

Ekipa portala Mondo proverila je kakvo mišljenje građani imaju o Piksiju i pitala ih ko po njihovom mišljenju treba da dođe na mesto selektora.

"Može, na primer, Jokanović. Može neki stranac da dođe, ovi naši očigledno ne funkcionišu. Ako je Murinjo mogao da dođe u Fenerbahče može da dođe i neko od tih poznatijih ljudi", smatra naš sagovornik.

Naš sledeći sagovornik smatra da je funkcija selektora veoma zahtevna, pa se iz tog razloga mnogi ne bi snašli u ovoj ulozi.

"Mislim da je to pitanje na koje nemam odgovor. Zato što mnogi treneri ne bi želeli da se prihvate tog posla. Iz razloga što mesto selektora iziskuje očigledno i pritisak javnosti. Iziskuje očigledno i jedan dugotrajan rad. Takođe, posao selektora Srbije je nezahvalan jer on mora tačno da proceni igrače, koju ulogu može da obavlja, mora da zavede red i disciplinu i uvede neku svoju etiku. Vrlo je zahtevan posao, pitanje je i da li bi se mnogi snašli", kaže stariji gospodin.

Pojedini smatraju da Piksi treba da ostane na mestu selektora, budući da nas je baš on posle toliko godina odveo na Evropsko prvenstvo.

  • "Ne mislim da bi bilo ko uradio bolje nešto od Piksija. Tako da treba pustiti čoveka još koju godinu", kaže gospodin.
  • "Mislim da bi promena bila loša i da se ne bio nastavilo napred, u odnosu na sadašnji nivo fudbala. Ipak on najbolje poznaje igrače i može da nadogradi to što je falilo. Pre samo godinu i po, dve smo ga veličali. Odveo je reprezentaciju u Katar, sada odjednom kada centarfor omaši gol, onda je on loš. Znači, treba tražiti neke individualne greške. Jednostavno nismo imali dovoljan broj šuteva da gol da bismo ostvarili pobedu. Recimo, Hravtska je bila loša, da se igralo šest minuta u nastavku oni bi sada igrali osminu finala. Igralo se osam, igrač je šutnuo, dao gol i oni su ispali", objašnjava naš sagovornik.

Naš sledeći sagovornik smatra da bi najbolje bilo da na mesto selektora dođe stručnjak iz inostranstva koji je u reprezentaciji da zavede red i disciplinu.

"Novi selektor treba da bude mlađi čovek. Na drugom mestu, neko ko je steako iskustvo i disciplinu u inostranstvu. Neko ko nije navikao na ovo naše 'rekla kazala', na uticaje raznih ljudi, već da po svom nahođenju, iskustvu i pameti organizuje posao i da izabere najbolje igrače"

Još jedan od naših sagovornika smatra da na mesto selektora treba da dođe Slaviša Jokanović.

"Recimo, Jokanović. To mi je palo na pamet, tako da može on", kaže jedan mladić.

BONUS VIDEO:

(Mondo/A.V.)