Fudbal

DA LI ŠAMPION SVETA MENJA PIKSIJA NA KLUPI SRBIJE? Stigla prva izjava Nemca, ovako stvari stoje!

Autor Nemanja Stanojčić

Kako stvari stoje Joakim Lev neće zameniti Dragana Stokovića na klupi Srbije.

Izvor: Peter Schatz / Alamy / Alamy / Profimedia

Joakim Lev menja Dragana Stojkovića na klupi reprezentacije Srbije. Ova vest odjeknula je kao "bomba" u srpskim medijima, ali kako stvari stoje do toga neće doći. Kontakata između dve strane ipak nije bilo, tako da do eventualne saradnje neće doći prenosi "Mozzartsport"

Prema njihovim informacijama, uspeli su da stupe u kontakt sa ljudima koji vode brigu o karijeri nemačkog stručnjaka i na pitanje o tome stigao je kratak odgovor. "Nije istina", piše u tekstu.

"Izgleda da nije bilo kontakata ni sa kim iz Srbije i da prvi put čuje za interesovanje 'orlova". Naravno, to ne znači da neko ne može da ga pozove i kontaktira u budućnosti, ali sa minimalnim šansama da dobije pozitivan odgovor", stoji u tekstu.

U toku su promene u FSS, Branislav Nedimović i Jovan Šurbatović odlaze, a tek treba da se vode pregovori sa selektorom Piksijem u vezi raskida saradnje, pošto je pred Evropsko prvenstvo sa njim produžen ugovor. Ko bi mogao da bude novi selektor? U anketi MONDA najviše glasova dobili su Slaviša Jokanović i Veljko Paunović.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Lev je fudbalsku karijeru proveo uglavnom u Nemačkoj i igrao za Frajburg, Štutgart, Frankfurt i Karlsrue, pa je onda odlučio da ode u Švajcarsku i igrao je za Šafhauzen, Vintertur i Frojnfeld. Upravo je u mlađim kategorijama Vintertura počeo trenersku karijeru u mlađim kategorijama, prvi samostalni posao bio mu je u Frojnfeldu.

Odatle je otišao u Štutgart i prvo bio pomoćnik, pa privremeni trener i onda je dobio ulogu glavnog trenera i odatle je krenuo njegov uspon. Što se reprezentacije Nemačke tiče prvo je radio kao pomoćnik Jirgena Klinsmana od 2004. do 2006. godine i onda je postao selektor 2006. i vodio nacionalni tim sve do 2021. godine. Osvojio je Svetsko prvenstvo 2014. godine, treće mesto na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine, dok sa Evropskog ima srebro 2008. i dve bronze (2012. i 2016. godine).

(Mozzartsport/MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: