Uživo

EVROPSKI ŠAMPION ISPAO! Prva senzacija EURO 2024 - izbacili Hrvate, pa se raspali!

Reprezentacija Italije završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu nakon prvog meča nokaut faze.

Izvor: MOHAMED MESSARA/EPA

Reprezentacija Italije eliminisala je Hrvatsku golom u osmom minutu nadoknade, ali njihov put na Evropskom prvenstvu nije potrajao mnogo duže. Izašli su iz grupe kao drugplasirani, naišli na takođe drugoplasiranu Švajcarcu i potpuno stali - dosadašnji šampion Evrope položio je oružje pred četom Murata Jakina, a Švajcarska je podelila lekciju koja će morati dugo da se uči na Apeninima.

Od šamarčine u osmini finala Evropskog prvenstva brideće obrazi selektoru Spaletiju, reprezentativcima, svim Italijanima, ali i navijačima iz drugih zemalja koji bodre "Azure". U prvom meču nokaut faze nisu pokazali ništa, pa su golovi Rema Frojlera u prvom i Rubena Vargasa posle pola minuta igre u drugom delu odlučili ko će među osam najboljih timova na kontinentu.

19:52

KRAJ MEČA - 2:0!

Evropa dobija novog šampiona, pošto je u prvom meču nokaut faze Švajcarska rutinski savladala Italiju.

19:47

86. minut - Ništa!

Od Italijana danas nismo videli ništa! Ispostavilo se da preokret protiv Albanije i pogodak u nadoknadi protiv Hrvatske nisu bili simboli karaktera ovog tima već čista sreća koja ih je pogurala ka nokaut fazi turnira.

19:35

74. minut - Skamaka!

Našao se u izglednoj poziciji napadač Italije, ali nije pokazao previše osećaja za postizanje gola. krenuo je na loptu pogrešnom nogom i na kraju pogodio samo stativu. Ovo je veoma bledo izdanje aktuelnih evropskih šampiona.

Izvor: Filip Singer/EPA

19:07

46. minut - GOL, Vargas!

Kakav šok za Italijane - samo 30 sekundi igralo se u nastavku pre nego što se Ruben Vargas namestio i sa ivice kaznenog prostora naciljao suprotan ugao. Nemoćan je bio Donaruma, a Švajcarci imaju 2:0.

19:06

46. minut - Nastavljamo!

Pratimo drugi deo meča.

18:50

Poluvreme - 1:0!

Švajcarska vodi protiv Italije, aktuelnog šampiona Evrope i to potpuno zasluženo! Mnogo bolja igra tokom prvog dela meča mogla je da bude krunisana i ubedljivijom prednošću ekipe Murata Jakina.

Izvor: CLEMENS BILAN/EPA

18:48

45+1. minut - Rider!

Strašan slobodan udarac izveo je Fabijan Rider, a vrhovima prstiju je Đanluiđi Donaruma intervenisao. Uspeo je loptu da odbije do stative, a zatim i da je izbaci u korner. Italijani bi bili u ogromnim problemima da su Švajcarci stigli do 2:0.

18:38

37. minut - GOL, Frojler!

Urodili su plodom brojni napadi Švajcarske! Remo Frojler je ostavljen u kaznenom prostoru, iskoristio je nepažnju defanzivaca Italije i sa sedam metara udaljenosti pogodio je mrežu. Lopta je na putu do gola zakačila jednog od italijanskih fudbalera, ali ni to nije bilo dovoljno da se odbrani aktuelni evropski šampion.

18:25

24. minut - Embolo!

Prizvali smo fantastičnu šansu Brila Embola! Napadač Švajcarske ostao je sam u kaznenom prostoru, imao je vremena da se namesti i šutne ka Điđiju Donarumi, ali nije to uradio sjajno. Njegov udarac zaustvio je golman Italije.

18:24

23. minut - Tanko...

Odgledali smo polovinu prvog dela meča, ali nismo videli šut u okvir gola!

Izvor: Filip Singer/EPA

18:10

9. minut - Dominacija Švajcarske!

Od prvog minuta meča reprezentativci Švajcarske su preuzeli terensku inicijativu i za sada se uglavnom igra ispred kaznenog prostora Italije.

18:01

1. minut - Počinjemo!

Švajcarci su prvi krenuli u napad!

17:50

Grupna faza!

Oba tima su u grupnoj fazi takmičenja zauzeli drugo mesto - Švajcarska je to uradila u grupi A, a Italija u grupi B.

Švajcarska je savladala Mađarsku u prvom kolu, a zatim remizirala protiv Škotske i Nemačke, gde je u kasnoj fazi meča dobila gol zbog kojeg nije obezbedila prvo mesto. Sa druge strane, Italijani su prvo savladali Albaniju nakon preokreta, zatim izgubili od Španije i onda u osmom minutu nadoknade zatresli mrežu Hrvata da sebe pošalju u osminu finala, a tim Zlatka Dalića kući.

17:40

SASTAVI!

Švajcarska: Zomer - Šer, Akanđi, Rodrigez - Ebišer, Frojler, Džaka, Rider - Vargas, Embolo, Endoje

Italija: Donaruma - Di Lorenco, Mančini, Bastoni, Darmijan - Kristante, Fađoli, Barela - Kjeza, Skamaka, El Šaravi

17:30

Dobro veče!

Fudbalske reprezentacije Švajcarske i Italije otvaraju nokaut fazu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

Ukratko

  • Švajcarska - Italija 2:0
  • Prvi meč nokaut faze
  • Šampion ispao!
učitaj još +