Fudbal

SRPSKI ZET IZBACIO ŠAMPIONA EVROPE! Slavio gol i gledao našu Kristinu - objavila je sve na Instagramu!

Autor Dušan Ninković

Švajcarski fudbaler koji je srušio šampiona Evrope na EURO 2024 zapravo je srpski zet!

Izvor: Instagram/kristinafreuler/printscreen

Švajcarski fudbaler Remo Frojler bio je heroj pobede Švajcarske protiv Italije, aktuelnog šampiona Evrope. Na Olimpijskom stadionu u Berlinu, iskusni fudbaler Bolonje (32) dao je istorijski gol - ne samo za plasman svoje reprezentacije u četvrtfinale, već i zbog toga što je i njegovim udarcem srušena Italija, tim koji Švajcarska nije pobedila još od davne 1993. godine.

U svom 71. nastupu za reprezentaciju, Frojler je postigao deveti gol, a svakako jedan od najvažnijih u dugoj karijeri. Odmah posle utakmice on je pogledom tražio svoju suprugu, sa kojom je godinama - najpre u vezi, a od jula 2019. i u braku u kojem su se ostvarili i kao roditelji. "Srce mi kuca za obe nacije, jer sam rođena u Švajcarskoj i dečko mi igra za nacionalni tim, ali ne zaboravljam nikad odakle potičem. Tako ću i navijati", rekla je ona uoči jedan mečeva Srbije i Švajcarske. Na slikama koje je objavila odmah posle utakmice vidi se njihova zajednička radost na Olimpijskom stadionu. Ovo su Remo i Kristina Frojler, devojačko Šivčić.

Spletom okolnosti, Remo Frojler (32) proveo je dugi niz godina baš u Italiji, u kojoj je stekao evropsku afirmaciju noseći dres Atalante čak šest sezona (od 2016. do 2022) i postao je i kapiten tog tima u Ligi šampiona. U leto 2022. probao se i u Premijer ligi, noseći dres Notingem Foresta, ali se za manje od sedam meseci rastao sa tim klubom. Prošlog septembra se vratio u Italiju postao igrač Bolonje i sa tim timom napravio istorijski rezultat, plasiravši se u Ligu šampiona. Tako uspešnu sezonu ukrasio je golom za pamćenje - baš protiv Italije. Ovako je Frojler dao taj gol:

(MONDO)

BONUS VIDEO: