Fudbal

PREDSEDNIK SAVEZA SE ODMAH IZVINIO NACIJI! Vanredno stanje u Italiji zbog poraza, otkrio šta će biti sa selektorom

Autor Mladen Šolak

Svrgnuti šampion Evrope doneo odluku o selektoru.

Izvor: EPA, DANIEL DAL ZENNARO/ANSA

Italijanski selektor Lučano Spaleti po svemu sudeći ostaje na klupi. Iako je izgubio sa svojim timom u osmini finala Evropskog prvenstva, predsednik Fudbalskog saveza Gabrijele Gravina najavio je da će verovati aktuelnom stručnom štabu i ubuduće.

"Žao nam je što nismo uspeli da donesemo navijačima radost koju zaslužuju. Izvinite zbog rezultata, koji je posledica više okolnosti. Razočarani smo jer nismo uspeli da pokažemo sve što smo radili", rekao je Gabrijele Gravina dan nakon eliminacije.

"Postoji razočaranje zbog nemogućnosti da dostignemo objektivne limite ovog tima uz neke drugačije poteze i to razočaranje moramo da naglasimo. Juče smo svi zajedno podelili svoje odgovornosti, a svi smo odgovorni. Što se tiče Spaletija, pričali smo sinoć i nema smisla da prekidamo projekat koji je višegodišnji. Radi samo osam meseci. Verujemo mu i za šezdeset dana se vraćamo na teren i nema smsla da menjamo projekat za dva meseca, jer će nam doći Mbape".

Kada kaže "Mbape", prvi čovek italijanskog fudbala svakako misli na utakmice protiv Francuske i Izraela u septembru u Ligi nacija, a potom i protiv Belgije, od oktobarskog ciklusa. Nakon toga, Italijani će zaigrati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026.