Uživo

ENGLESKA SE VRATILA IZ MRTVIH! Slovacima faliilo minut i po, Belingem makazicama sprečio senzaciju!

Engleska pobedila Slovačku u produžecima i ušla u četvrtfinale protiv Švajcarske. Autsajderu falilo minut i po!

Izvor: GEORGI LICOVSKI/EPA

Fudbalska reprezentacija Engtleske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Gelzenkirhenu posle produžetaka pobedila Slovačku sa 2:1. Slovačka je povela u 25. minutu pogotkom Ivana Šranca i bila je nadomak podviga, jer je prednost čuvala sve do petog minuta nadoknade vremena u drugom poluvremenu, kada je Džud Belingem fantastičnim makazicama uspeo da izjednači i odvede meč u produžetke.

Pauza nije pomogla da se Slovaci oporave od tog šoka i Engleska je već u prvoj akciji u prvom produžetku preokrenula rezultat pogotkom njenog najboljeg strelca Harija Kejna. Kuriozitet je da su ta dva gola bili jedini šutevi koje su englesku fudbaleri uputili u okvir gola za 120 minuta. Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv Švajcarske, koja je u osmini finala eliminisala branioca titule Italiju

20:45

Meč za pamćenje u Gelzenkirhenu

20:44

Gotovo je, Engleska je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

Golovima Džuda Belingema u 95. minutu i Harija Kejna u drugom minutu produžetka, Engleska je sprečila poraz od Slovačke i eliminaciju sa turnira. Kada su je svi otpisali, odigrala je najbolju sekvencu na turniru i ušla u četvrtfinale.

20:18

Ogromna šansa za Slovačku u 105. minutu!

Peter Pekarik, desni bek Slovačke, utrčao je u kazneni prostor na isteku prvog produžetka, dobio loptu od rezerviste Lasla Beneša, a iz peterca je nije poslao iza leđa engleskog golmana Pikforda. Kako velika prilika!

20:11

Pogledajte Belingemov gol za pamćenje!

Engleski napadač Džud Belingem dao je gol makazicama protiv Slovačke - verovatno najlepši i najznačajniji na Evropskom prvenstvu do sada!

Izvor: GEORGI LICOVSKI/EPA

20:04

GOL - ENGLESKA VODI 2:1!

Hari Kejn pogodio je već u drugom minutu produžetka, za preokret i za život Engleske u Gelzenkirhenu. Bila je nadomak eliminacije, a po svemu sudeći sada će u četvtfinale protiv Švajcarske!

19:55

GOL - DŽUD BELINGEJM SPASAVA ENGLESKU U 95. MINUTU!

Sjajni engleski napadač dao je makazicama gol za 1:1 i za produžetke, minut i po pre kraja utakmice! Neverovatna drama u Gelzenkirhenu!

19:40

Stativa!

Deklan Rajs pogodio je stativu udarcem sa oko 20 metara, Hari Kejn je pokušao da odbijenu loptu pošalje u gol, ali je "žabica" otišla pored stative!

Izvor: GEORGI LICOVSKI/EPA

19:38

Ogromna, ogromna prilika za Kejna!

Englezima ponestaje vremena, a u 78. minutu Hari Kejn propustio je jednu od najboljih prilika. Na centaršut sa leve strane glavom nije pogodio metu, a morao je.

Izvor: Filip Singer/EPA

19:15

Velika greška Engleske i ogromna prilika za Slovake!

Gol je bio prazan posle istrčavanja Pikforda i izgubljene lopte Engleza u polju. Slovaci su probali sa distancfe i u 54. minutu ipak nisu poveli 2:0. Malo, malo je nedostajalo.

19:10

Ipak nema gola - OFSAJD!

U momentu Tripijeovog dodavanja, Fil Foden je bio loše pozicioniran i u ofsajdu je dočekao loptu. Bio je ispred nje, a ne iza i zato gol ne važi!

Izvor: Christopher Neundorf/EPA

19:09

50' GOOL - Engleska se vraća u život - Fil Foden!

Kiran Tripije je sa leve strane dodao Filu Fodenu u petercu, a on je praktično neometan ubacio loptu u gol! Svemu je prethodio maestralni pas Harija Kejna iz sredine terena na levu stranu.

19:08

Istorijski loše poluvreme Engleske

"Gordi Albion" je prvi put još od Svetskog prvenstva 1986. i utakmice protiv Argentine u četvrtfinalu odigrao ovako bledo na velikom takmičenju. Od tada se nije dogodilo da ne šutne nijednom ka golu protivnika u prvih 45 minuta.

Izvor: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

18:30

Posle pola sata igre, Engleska u problemu

Izvor: Christopher Neundorf/EPA

18:27

GOL - SLOVAČKA VODI 1:0!

Slovak Ivan Šranc utrčao je u kazneni prostor Engleske i udarcem iz peterca savladao golmana Pikforda! Asistirao mu je David Strelec i izazvao potpuni šok među navijačima favorita u Gelzenkirhenu.

Izvor: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

18:04

Počelo je!

Prve fotografije iz Gelzenkirhena

18:01

Slovaci su spremni - Italijan Frančesko Kalcona je odabrao

18:00

Ovo je tim Engleske, vicešampiona Evrope!

17:59

Dobro došli u tekstualni prenos

Utakmica Engleska - Slovačka biće odigrana od 18 časova na stadionu u Gelzenkirhenu, na kojem je na početku EURO 2024 igrala i Srbija. Gordi Albion u tom meč je branio i odbranio pobedu 1:0 od "Orlova", a sada će na istom mestu igrati za četvrtfinale Evropskog prvenstva. Ko pobedi u današnjem meču, igraće protiv Švajcarske u četvrtfinalu 6. jula u Dizeldorfu.

Utakmica Engleska - Slovačka biće odigrana od 18 časova na stadionu u Gelzenkirhenu, na kojem je na početku EURO 2024 igrala i Srbija. Gordi Albion u tom meč je branio i odbranio pobedu 1:0 od "Orlova", a sada će na istom mestu igrati za četvrtfinale Evropskog prvenstva. Ko pobedi u današnjem meču, igraće protiv Švajcarske u četvrtfinalu 6. jula u Dizeldorfu.

Ukratko

  • KRAJ: Engleska - Slovačka 2:1
  • Osmina finala Evropskog prvenstva
  • Engleska - Švajcarska u četvrtfinalu
učitaj još +