Uživo

ČUDESNA ŠPANIJA NATERALA NEMAČKU DA DRHTI! Dominacija "Furije" ostavlja bez teksta i daha - Gruzija ide kući!

Španija pobedila Gruziju 4:1 i ušla u četvrtfinale Evropskog prvenstva protiv Nemačke. Hviča Kvarachelija i saigrači bili hrabri, ali "furija" je prosto prejaka!

Izvor: Robert Ghement/EPA

Reprezentacija Španije dominantno je pobedila Gruziju u osmini finala Evropskog prvenstva i preokretom ušla u četvrtfinale, u kojem će igrati protiv Nemačke. Gruzini su igrali hrabro, kao i tokom čitavog turnira, ali osim vođstva autogolom Robina Le Normana nisu uspeli da zadaju još koji udarac. Nizali su se golovi Rodrija, Fabrijana Ruiza, Danija Olma i Nika Vilijamsa, a Hviča Kvarachelija pokušao je u jednom trenutku da maestralno pogodi sa svoje polovine, ali je španski golman Unai Simon imao sreće. Ipak, bio je to samo bljesak fudbalskog genija iz Gruzije, koji ipak ništa nije mogao protiv furiozne sile selektora selektora Luisa De Fuentea (63), koja do sada igra najdominantnije na čitavom turniru. Pročitajte klikom na "Razvoj događaja" kako je protekao zaista spektakularan meč u Kelnu.

22:59

Kakva je sila Španija!

Golovija Rodrija (39'), Fabijana Ruiza (51'), Nika Vilijamsa (75') i Danija Olma (83'), Španija je dominantno ušla u četvrtfinale Evropskog prvenstva, u kojem će 5. jula u Štutgartu igrati protiv Nemačke.

Izvor: Robert Ghement/EPA

22:52

KRAJ, ŠPANIJA JE POBEDILA GRUZIJU 4:1!

Izvor: Robert Ghement/EPA

22:51

Problem za Špance u poslednjem trenutku!

Niko Vilijams je pao na zemlju držeći se za povređenu nogu. Ipak, brzo je ustao i deluje da će sa njim sve biti OK.

22:42

Potpuna dominacija Španije, Dani Olmo - 4:1!

Nekadašnji igrač Dinamo Zagreba utrčao je u kazneni prostor posle sjajnog driblinga i jednim potezom "izbacio" čuvara, a drugim matirao golmana Gruzije, za ubedljivu pobedu "furije".

Izvor: ANNA SZILAGYI/EPA

22:34

75' GOOOL - 3:1 ZA ŠPANIJU, SADA JE KRAJ!?

Niko Vilijams prodire po svojoj, levoj strani i trese mrežu udarcem pod prečku! Da li je sada definitivno pala Gruzija?

Izvor: ANNA SZILAGYI/EPA

22:10

50' GOOL - ŠPANIJA VODI 2:1!

Lamin Jamal dobro je šutirao iz "slobodnjaka" sa 18 metara, ali nije dao gol, već je bio asistent! Pogodio je još Fabijana Ruiza, a on je rutinski poslao loptu u gol glavom iz peterca. Oba gola za Španiju dali su vezisti!

22:07

49' Kvarachelija gađao sa svoje polovine!

Najbolji igrač Gruzije šutirao je sa svog dela terena, kada je video da je španski golman Unai Simon izleteo - nije mu mnogo nedostajalo!

21:55

Ovako je španski as postavio 1:1 u Kelnu!

21:39

38' GOOOL - RODRI!

Morao je to da bude on! Kada napadači više nisu imali rešenje, Rodri je dobio previše prostora na oko 18 metara od gola i pokazao zašto je jedan od najboljih vezista sveta!

21:36

35' Blista Gruzijac na golu!

Pedri vuče napade favorita, ali Giorgi Mamardašvili odlično zna sve igrače "crvene furije", jer je godinama čuvar mreže Valensije.

21:18

18' ŠOK ZA ŠOKOM, GRUZIJA VODI PROTIV ŠPANIJE!

Drugi put je prešla na polovinu Španije i povela autogolom, 1:0! Autogol je postigao Robin Le Norman, centralni dwfanzivac Španije i Real Sosijedada!

21:09

8' Španci odmah krenuli po gol

Praktično sve vreme igra se na polovini Gruzina, koji imaju loptu tek toliko da "povežu" dva-tri dodavanja i tu je kraj.

20:59

Alvaro Morata predvodi Špance

Izvor: Robert Ghement/EPA

20:58

Sastav Gruzije - ovaj tim je odabrao Vili Sanjol

Izvor: UEFA.com

20:55

Tim Španije za početak nokaut faze!

20:53

Dobro došli u tekstualni prenos

Utakmica Španija - Gruzija daće ime četvrtog četvrtfinaliste Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Igra se od 21 čas u Kelnu, glavni sudija je Fransoa Leteksije iz Francuske, a pobednik će u četvtfinalu igrati protiv Nemačke, 5. jula u Štutgartu. Uživajmo u fudbalu!

Ukratko

  • KRAJ: Španija - Gruzija 4:1
  • Zakazan derbi, Nemačka - Španija!
  • Četvrti meč osmine finala Euro 2024
učitaj još +