Fudbal

DANAS NA EURO 2024: Trebalo je da gledamo Srbiju, ali "orlovi" više nisu u Nemačkoj!

Autor Dušan Ninković

Fudbalska reprezentacija Srbije kao poslednja u grupi napustila turnir, a slovenci će umesto nas na Portugal.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Nastavlja se Evropsko prvenstvo u fudbalu - nažalost, bez reprezentacije Srbije. A mogli smo u osminu finala, pa da nas sada trese i daleko veća euforija, dok kao trećeplasirani tim u našoj grupi čekamo meč protiv Portugalaca predvođenih Kristijanom Ronaldom na poslednjem Evropskom prvenstvu u njegovoj prebogatoj karijeri...

Ovako ćemo morati da pratimo neke druge reprezentacije! Umesto Srbije gledaćemo Sloveniju koja će pokušati da narpavi senzaciju protiv Portugala, ali to je tek drugi meč dana. Pre toga će na teren Francuska i Belgija, što je utakmica koju praktično čitava Evropa čeka - zbog kvaliteta i ambicija ova dva tima.

FRANCUSKA - BELGIJA

Možda i najveći derbi u osmini finala Evropskog prvenstva gledaćemo danas od 18:00 časova, pošto i Francuska i Belgija imaju ideju da stignu do same završnice takmičenja. Francuzi su na turnir došli kao jedan od tri najveća favorita za osvajanje, a ova generacija predvođena Didijeom Dešanom već zna kako se beleže uspesi na velikim takmičenjima - osvojili su Mundijal u Rusiji i igrali finale u Kataru.

Prvi meč nokaut faze turnira doneće im susret protiv neugodne Belgije, u kojoj nekoliko najzvučnijih imena verovatno pleše po poslednji put na Evropskom prvenstvu. Zlatna generacija tamošnjeg fudbala nije uspela da dođe ni blizu zlata, pa Jan Vertongen, Aksel Vitsel, Kevin de Brujne, Janik Karasko i Romelu Lukaku imaju poslednju priliku sa uspeh na Evropskom prvenstvu.

PORTUGAL - SLOVENIJA

Da je bilo malo više sreće, sad bismo se pripremali da protiv Kristijana Ronalda gledalo Srbiju! Kao one noći u Lisabonu, kada je Aleksandar Mitrović golom u nadoknadi vremena nas poslao u Katar, a njih u baraž za Svetsko prvenstvo. Istina, sada Portugal deluje dosta jače nego tada - možda i kao jedan od najozbiljnijih timova koji nisu u prvom krugu favorita.

Sa druge strane terena biće Slovenci koje fantastično predvodi Matijaž Kek. Iako nema mnogo zvučnih ideja, ekipa igra kao u transu - "navijeni" su kao sat, ne spuštaju ritam ni protiv favorita, a kada se pogleda jedinstvo tima možda su i najkompaktnija ekipa na šampionu. Njihov meč protiv Portugala gledaćemo od 21:00.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: