Fudbal

NOVI IGRAČ ZVEZDE ODMAH POMENUO PARTIZAN! Pratio srpski fudbal, pa otkrio šta misli o derbiju!

Autor Dušan Ninković

Novi fudbaler Crvene zvezde je Seol Jung Vu koji možed a igra i kao levi i kao desni bek.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Crvena zvezda nastavlja sa aktivnostima u prelaznom roku - reprezentativac južne Koreje Seol Jung Vu potpisao je ugovor sa srpskim klubom pre nekoliko dana, a sada je i promovisan na stadionu "Rajko Mitić". Pred odlazak na drugi deo priprema u Rusiju Seol je imao priliku da popriča sa novinarima.

Seol je peto pojačanje zvezde, nakon što su u klub stigli Luka Ilić, Nemanja Stojić, Dalsio i Ebenezer Anan, koji će verovatno prvo biti prosleđen na pozajmicu.

"Želim da predstavim našeg novog igrača, Seola. On je levi bek i dolazi iz Koreje, na deficitarnu poziciju. Ima bogato iskustvo iz Ulsana i reprezentacije. Želeli smo da ga dovede i tokom zime, ali tada nismo uspeli da se dogovorimo sa njegovim klubom", rekao je sportski direktor Mitar Mrkela. "Veoma sam srećan što sam u Zvezdi. Zadovoljan sam dočekom u ovom velikom klubu i daću sve do sebe da se pokažem u najboljem svetlu", rekao je Seol Jung Vu.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela otkrio je i da se radi na novim pojačanjima tokom leta! "Nismo razgovarali o odlasku Hvanga. Sutra će biti u avionu za Sankt Peterburg, ide sa Zvezdom na drugi deo priprema. Tražimo igrača na poziciji krila i zamenu za špica. Sve ostalo zavisiće od odlazaka", rekao je sportski direktor Mrkela.

Defanzivac iz Južne Koreje istakao je da u tim donosi energiju, kao i da je veoma posvećen fudbalu. O Crvenoj zvezdi je slušao i pre nego što su počeli kontakti oko transfera, a gledao je mečeve u Ligi šampiona i utakmice protiv Partizana.

"Ne smatram sebe posebnim igračem, ali sam veoma psovećen i strastven. donosim energiju, uvek dajem sve od sebe. Moj otac je rođen 1966. godine i uvek nosim ovaj broj. Pitao sam Hvanga da mi prepusti broj, nije bilo lako da ga ubedim jer je imao dobre partije sa ovim brojem. Nadam se da ću i ja nastaviti sa takvim utakmicama", rekao je Seol i dodao: "Dobro poznajem Hvanga, prijatelji smo i mnogo toga sam ga pitao. Pomogao mi je da shvatim kulturu ovde. Gledao sam utakmice ovog kluba i pre nego što sam pričao sa njim. Pratio sam Zvezdu u Ligi šampiona i protiv Partizana. Atmosfera može da bude malo zastrašujuća... Možda ću pred derbi imati malu tremu zbog toga."

Crveno-belima će se pored Seola uskoro priključiti i Puma, a obojica imaju problema sa povredama. "Seolov oporavak je u završnoj fazi. Radi se o lakšoj povredi ramena kod Pume, mogao bi da zaigra na prvoj utakmici u Rusiji. Seol Jung Vu je u fazi učenja engleskog jezika", istakao je sportski direktor Zvezde.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: