Uživo

PORTUGAL U ČETVRTFINALU, KOŠTA UGASIO SAN SLOVENIJE! Najveća drama Evropskog prvenstva - kakav je ovo golman!

Portugalci na penale izbacili Sloveniju! Golman Diogo Košta odbranio sva tri udarca, pa nije ni bilo četvrte serije!

Izvor: RONALD WITTEK/EPA

Portugal je eliminisao Sloveniju na penale u Frankfurtu (0:0, pa 3:0 na jedanaesterce) i ušao u četvrtfinale Evropskog prvenstva u kojem će igrati protiv Francuske. Tim Kristijana Ronalda prošao je kroz dramu, u kojoj je "CR7" bio u glavnoj ulozi, kao i slovenački golman Jan Oblak, koji mu je u 105. minutu odbranio jedanaesterac.

Rasplakao se naslavniji Portugalac od tuge, ali je nekako došao sebi dok je meč odmicao i na kraju bio jedan od trojice strelaca sa bele tačke, zajedno sa Brunom Fernandešom i Bernardom Silvom. Sa druge strane, spektakularni golman Portugala Diogo Košta "skinuo" je sva tri udarca Slovenaca - Josipu Iličiću, Juri Balkovecu i Benjaminu Verbiču, pa je sve bilo gotovo posle samo tri serije.

Čuvar mreže Portugala postao je apsolutni heroj utakmice i dugo će mu biti zahvalni i Kristijano, zbog promašenog penala, i štoper Pepe (41), koji je u 115. minutu utakmice izgubio loptu u rizičnoj zoni, omogućivši tako Benjaminu Šešku jedan od najvećih zicera u karijeri. Međutim, mladi slovenački napadač (21) se nije snašao, već je šutirao predvidljivo, tako da je Košta praktično rutinski "skinuo" taj udarac i sigurno na taj način stekao samopouzdanje za penale, u kojima je pokazao klasu, a sigurno i za nastavak turnira.

A, za meč protiv Francuske sigurno će mu biti potrebni i kvalitet i vera u sebe, jer "Trikolori" od početka turnira čekaju utakmicu u kojoj će "eksplodiratI" njihovi napadači, pre svih Kilijan Mbape. I zato će cela Evropa i ceo svet jedva čekati 5. jul i utakmicu Portugal - Francuska u Hamburgu.

23:55

Ko je golman - heroj Portugala

Diogo Košta je portugalski čuvar mreže koji brani za Porto, tim u kojem je još od 2011, kada je imao samo 12 godina. Za "A" tim Portugala brani od 2021. godine, bio je ovo njegov 26. nastup i definitivno njegova partija karijere.

Izvor: RONALD WITTEK/EPA

23:49

Portugal je sa 3:0 u penalima ušao u četvrtfinale!

U narednoj rundi, četvrtfinalu, Portugal će igrati protiv Francuske 5. jula! Pobednik tog meča u polufinalu će na pobednika duela Španija - Nemačka. Sudar giganata u završnici Evropskog prvenstva, dok čvrstim Slovencima nije bilo dovoljno to što su bili čvrsti. Za pobedu je falio gol, kome su bili izuzetno blizu kada je Benjamin Šeško u produžetku, pet minuta pre kraja, promašio zicer. I tada je Diogo Košta ostao potpuno priseban i moglo se naslutiti da će "mrtav hladan" ostati i kada krenu penali. Tako je i bilo i zato je pre svega zahvaljujući njemu Evropski šampion iz 2016. godine u četvrtfinalu. Strelci iz penala za Portugal bili su Kristijano Ronaldo, Bruno Fernandeš i Bernardo Silva, koji je i overio prolaz tima Roberta Martineza u sledeću rundu.

23:44

Diogo Košta je ovako postao heroj!

Izvor: Robert Ghement/EPA

23:43

Portugal je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

Diogo Kosta odbranio je i udarac Benjaminu Verbiču, a onda je Portugal "overio" pobedu 3:0 u penalima! Kakve su ovo bile odbrane portugalskog majstora među stativama!

23:41

Portugal ima 2:0 posle dve serije!

Bruno Fernandeš, as Mančester junajteda, majstorski je šutnuo u donju levu stranu, a Oblak to nije očekivao. Praktično se nije ni bacio golman Slovenije.

23:40

Diogo Košta postaje heroj Portugala - odbranio prva dva penala!

Josip Iličić, pa Jure Balkovec nisu uspeli da savladaju sjajnog golmana Portugala! Između ta dva udarca, Kristijano Ronaldo je savladao Jana Oblaka, promenivši stranu u odnosu na prethodni šut.

23:31

"Smeta mu botoks", kaže Rade Bogdanović

Bivši srpski fudbaler kritikovao izgled Kristijana Ronalda tokom utakmice Portugal - Slovenija.

Izvor: RTS/screenshot

23:30

Kristijano Ronaldo zaplakao!

Nikad nismo videli da Kristijano Ronaldo ovako plače kao zbog neiskorišćenog penala!

Izvor: RTS/screenshot

23:28

115' Šeško promašuje pobedu Slovenije!

Izgubio je loptu Pepe, Benjamin Šeško je izašao u situaciju "jedan na jedan" sa golmanom Portugala Diogom Koštom, ali je čuvar mreže izašao u situaciji kao pobednik. Praktično rutinski je "skinuo" dosad najbolju šansu na utakmici!

23:14

105' DRAMA: Jan Oblak brani penal Ronaldu!

Sjajna reakcija golmana Slovenije, bacio se u svoju levu stranu i sprečio gol Kristijana Ronalda sa bele tačke! Diogo Žota prethodno je iznudio kazneni udarac padom posle prekršaja! Srušio ga je Vanja Drkušić, nesuđeni fudbaler Crvene zvezde.

Izvor: Olivier Matthys/EPA

23:00

Idemo u produžetke!

Još pola sata fudbala u Frankfurtu!

Izvor: ANNA SZILAGYI/EPA

22:55

Žestoka borba - nema golova!

22:49

Kristijano Ronaldo - pravo u Oblaka!

Portugalac je gađao snažno, posle kontre - pravo u golmana Slovenije Jana Oblaka!

Izvor: RONALD WITTEK/EPA

22:21

62' Šeško je ovo trebalo da šutne bolje!

Pobegao je Pepeu centarfor Slovenije, a onda je katastrofalno šutirao u veoma dobroj situaciji, posle kontranapada. Malo je nedostajalo da Slovenci povedu!

21:35

Ronaldo - opet ništa!

Šutirao je iz slobodnog udarca sa oko 18 metara, lopta je "liznula" prečku i otišla u gol-aut.

21:15

Portugal krenuo snažno, još je 0:0

Oštra lopta sa desne strane, koju Bruno Fernandeš nije uspeo da zahvati i da pošalje ka Kristijanu Ronaldu. Pogledao je ka nebu "CR7", baš želi da pogodi na ovom Evropskom prvenstvu, kao i uvek.

20:59

U ovom slajderu je startna postava Portugala

20:58

Portugalce, naravno, predvodi Kristijano Ronaldo

Izvor: RTS/screenshot

20:58

Kako je Slovenija stigla do ovde? Preko Srbije

Remijima protiv Danske (1:1), Srbije (1:1) i Engleske (0:0), tim Matjaža Keka ušao je u osminu finala, gde ima šansu da ispiše istoriju i da napravi najveći uspeh u svojoj istoriji na evropskim prvenstvima.

20:56

Ovo je tim Slovenije!

20:56

Dobro došli u tekstualni prenos!

Utakmica Portugal - Slovenija igra se u Frankfurtu i ko pobedi igraće u četvrtfinalu Evropskog prvenstva protiv Francuske 5. jula u Hamburgu. U tom delu "kostura", drugi četvrtfinalni par čine Španija - Nemačka. Pakleno je to težak put ka završnici.

Ukratko

  • Portugal - Slovenija 0:0 (3:0 na penale)
  • Oblak odbranio penal Ronaldu
  • Diogo Košta "skinuo" sva tri penala Sloveniji
  • Ronaldo, Bruno i Bernardo Silva strelci
  • Portugal - Francuska u četvrtfinalu
učitaj još +