Fudbal

RONALDOV GEST O KOJEM SVI PRIČAJU! Posle suza, gestikulirao ka navijačima - ceo stadion je video!

Autor Mladen Šolak

Kristijano Ronaldo je posle udarca napravio potez kojim se direktno obratio navijačima!

Izvor: RONALD WITTEK/EPA

Kristijano Ronaldo i njegov Portugal burno su prošli u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Pobedom na penale protiv Slovenije, uz meč karijere svog golmana Dioga Košte, CR7 i saigrači zakazali su četvrtfinale protiv Francuske 5. jula. I za to su prolili mnogo znoja i suza.

Kristijano Ronaldo u 105. minutu utakmice nije iskoristio penal, koji mu je golman Slovenije Jan Oblak maestrealno "pročitao", bacivši se u svoju levu stranu, gde je Portugalac i šutirao. Zaplakao je posle toga Ronaldo, nekako se smirio u narednih 15 minuta i potpuno fokusiran dočekao penale. A, Diogo Košta bio je još spremniji, jer je odbranio sva tri udarca Slovenaca, za koje su gađali Josip Iličić, Jure Balkovec i Benjamin Verbič.

Za to vreme, Kristinano Ronaldo je bio strelac, kao i Bruno Fernandeš i Bernardo Silva. A, kada je dao gol Oblaku, šutiravši u svoj donji levi ugao, dakle - suprotno nego tokom utakmice - Portugalac se okrenuo ka navijačima i zamolio ih za oproštaj. Pogledajte taj gest i Ronaldovu molbu, koja će sigurno biti uslišena:

I posle 21 godine nastupa za Portugal, posle 211. utakmice i posle 130 postignutih golova, Kristijano ne može da sakrije koliko mu je stalo kada god obuče dres reprezentacije. 

(MONDO - M.Š)