Fudbal

RADE BOGDANOVIĆ UDARIO ŽESTOKO NA SLOVENCE: Ne možeš da uvedeš jednog sa psihičkim problemima na kraju!

Autor Nikola Lalović

Da li je ovoga puta Rade Bogdanović zaista preterao?

Izvor: RTS/screenshot/ Youtube/RTS Sport/Printscreen

Slovenija se junački borila sa Portugalom, uspeli su da prežive i dosuđen penal za favorizovanog rivala, ali im je na kraju presudila penal serija. Kristijano je u popravnom bio bolji i dao je gol, dok su sva tri izvođača jedanaesteraca za Sloveniju promašila. Posle meča na "RTS-u" je to komentarisao nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović, koji je istakao da se nadao pobedi Slovenije. Ipak, nije se složio sa izborom izvođača penala. 

Prvi penal promašio je Josip Iličić, a neprecizni su bili i Jure Balkovec i Benjamin Verbič. Ipak posebno je Bogdanoviću zasmetalo to što je iskusni Iličić, koji se ranije mučio sa problemima sa mentalnim zdravljem izabran da izvede penal. Ni prva ni poslednja izjava Radeta Bogdanovića koja zadire u nečiju privatnost. 

"Ja bih bio sretan da su Slovenci prošli. Na kraju, sitnice su odlučile meč. Kada četiri utakmice ne izgubite, pored ovakvog fajta... Međutim, neiskustvo. Ne može trener da uvede dvojicu, a jedan ima psihičkih problema. Najgori mogući izbor selektora Keka je da dva levonoga fudbalera uvedeš", rekao je Bogdanović.

Prokomentarisao je i promašaj najveće zvezde ovog tima Benjamina Šeška u odsudnom trenutku. Imao je napadač Lajpciga šansu da sve završi u produžetku kada se našao oči u oči sa Diogom Koštom, ali ga je portugalski golman zaustavio.

"Šeško? Momak, kad ćeš ako nećeš večeras. Pobegneš, ne šutneš, nego zgužvaš loptu levom nogom. To je presudilo večerašnju utakmicu. U idelanom momentu je mogao da reši, ali nije, Najgore što može da uradi jeste da "telefonira". Položaj telom je govorio gde će da šutira. Mogao je sve da radi isto kao u prvoj situaciji kao sa Pepeom, da uđe u liniju, to je faul... Igrač vredi 50 miliona, a zgužva loptu levom nogom", završio je Rade Bogdanović.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: