Fudbal

RONALDO SE BRUKA! Legendarni Nemac isprozivao Kristijana zbog plakanja: Samo o sebi misli!

Autor Nemanja Stanojčić

Suze Kristijana Ronalda posle promašenog penala naišle su na osudu mnogih.

Izvor: RTS/Printscreen/YouTube/thatpetercrouchpodcast

Portugal je posle penal serije slomio Sloveniju i prošao u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Malo je nedostajalo da tragičar na tom meču bude Kristijano Ronaldo. On je u produžecima promašio penal, tačnije Jan Oblak je odbranio njegov udarac. Posle toga je briznuo u plač i saigrači su morali da ga teše.

Njegove suze naišle su na osudu mnogih, posebno zbog momenta u kom se desilo, meč je još trajao, oglasio se i bivši nemački fudbaler Ditmar Haman. "Upao sam u zamku toga da je Ronaldo timski igrač. Protiv Turske je asistirao Brunu umesto gol i taj Kristijano od pre 10-15 godina bi razumeo zašto treba da doda. Delovalo mi je da je uživao u tome da bude timski igrač. Međutim, protiv Slovenije je delovalo kao da je rekao 'tri meča sam bio timski igrač, dojadilo mi je, neću više' i onda je uzeo svaki šut koji je mogao, razmišljao je samo o sebi", rekao je Didi Haman za "RTE".

Zatim se osvrnuo na deo sa suzama. "Ako oseća da ne može da pomogne timu više, treba da kaže selektoru da ga izvede iz igre. Bruka se. Najsmešnija moguća odluka koju sam ikada video. Nisam video nikog drugog da tako nešto radi", zaključio je Haman.

Prozivke na njegov račun postale su viralne na društvenim mrežama, mnogi ga osuđuju i prozivaju, posebno zbog toga što mu ovo nije prvi turnir, ima 39 godina, profesionalac je i očekuje se od njega da zna kako treba da se ponaša i da ne utiče loše na tim i saigrače... Posebno ne u tako bitnom momentu utakmice. Portugal će za plasman u polufinale igrati sa Francuskom.

Što se Didija Hamana tiče, on je igrao za Bajern, Njukasl, Liverpul, Bolton, Mančester siti i MK Dons. Ljubitelji fudbala pamte njegov gol u finalu Lige šampiona 2005. godine kada je Liverpul od 0:3 izjednačio protiv Milana na 3:3 i posle penal serije osvojio Ligu šampiona. On je sa reprezentacijom Nemačke osvojio srebro na Svetskom prvenstvu 2002. godine.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: