Uživo

RUMUNI ZALUTALI U OSMINU FINALA! Holandija ih gazila, samo srećom izbegli debakl u Minhenu!

Holandija je sedmi učesnik četvrtfinala Evropskog prvenstva pošto je pobedila Rumuniju 3:0, a utisak je da su mogli da postignu bar još tri-četiri gola.

Izvor: RONALD WITTEK/EPA

Holandija je sedmi učesnik četvrtfinala Evropskog prvenstva pošto je danas u Minhenu bez ikakvih problema savladala Rumuniju 3:0 (1:0). Na kraju, naše komšije će biti srećne što su primile "samo tri gola", pošto je svakog trenutka na terenu delovalo da im preti rezultatska katastrofa koju su izbegli samo zbog loše završnice "lala".

Holandiji su pobedu doneli fantastični Kodi Gakpo, strelac u 20. minutu, koji je meč rešio i u samoj završnici. Nakon serije promašaja, Gakpo je u 83. minutu "izmislio" gol za Malena, da bi potom fudbaler Dortmunda u nadoknadi vremena u kontri "overio" prolazak u narednu rundu. Posle svega viđenog, Holandija je jedan od favorita za finale Evropskog prvenstva, posebno ako se uzme u obzir da su u slabijem delu žreba, ali vredi reći da već u četvrtfinalu idu na pobednika Austrija - Turska.

19:53

KRAJ!

Holandija je sedmi učesnik četvrtfinala Evropskog prvenstva u Nemačkoj pošto je pobedila Rumuniju 3:0. Objektivno govoreći, Rumuni su od svih timova u osmini finala pružili najslabiji otpor i pravo je čudo kako nisu postigli još više golova protiv naših nemoćnih komšija.

Izvor: GEORGI LICOVSKI/EPA

19:49

90+3' - GOOOL! 3:0!

Sve je gotovo, Malen u kontri postiže gol kojim vodi Holandiju u četvrtfinale.

19:43

83' - GOOOL! 2:0!

Konačno su Holanđani "slomili" Rumune i na korak su od četvrtfinala Evropskog prvenstva! Gakpo je prevario celu odbranu Rumunije zadržavši loptu u igralištu, a onda šalje za Malena koji sa četiri metra ubacuje loptu u mrežu.

19:22

63' - Poništen gol!

Kodi Gakpo daje gol sa četiri metra posle kornera, ali je bio ofsajd. To je potvrdila VAR soba!

19:17

59' - Stativa!

Van Dajk pogađa stativu! Neverovatno koliko neće Holanđane do sada, loše su branili kapitena "oranja", ali sreća uz Rumune...

19:13

53' - Depaj!

Kajaće se ozbiljno Holanđani ako uskoro ne dođu do drugog gola... Rakovican u poslednji čas izbacuje posle pokušaja Malena, pa Depaja, lopta neće u gol!

Izvor: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

19:07

46' - Jedna izmena!

Malen je ušao umesto Bergvajna, dok kod Rumuna nema promena sem one iz prvog dela kada je Rakovica ušao umesto Mogoša.

18:49

Poluvreme!

Mnogo bolji Holanđani za sada, vode 1:0, a mogli su da postignu još dva-tri gola...

Izvor: GEORGI LICOVSKI/EPA

18:33

33' - Kako je samo 1:0!?

Od gola, Holandija igra fantastično, bila je blizu postizanja dva pogotka, samo je sreća za sada sačuvala Rumune u životu. Deluje kao da jedva čekaju pauzu da odmore od suludog tempa koji su nametnuli Holanđani...

18:21

20' - GOOOL! 1:0! VODI HOLANDIJA!

Igrala je bolje Rumunija, ali Holandija vodi! Kodi Gakpo postiže gol za vođstvo narandžastih u 20. minutu, ponovo pokazujući da ima razoran šut. Bila je to bukvalno prva lopta koja je stigla do njega, napravio je dribling na levoj strani, ušao u sredinu i raspalio je po lopti. Nica nije mogao da ga zaustavi!

18:15

13' - Dobra Rumunija!

Vrlo ofanzivno, atraktivno i borbeno igraju Rumuni na početku, odlučili su da "prepadnu" igrače Holandije i za sada igraju bolji fudbal. Dva šuta ka golu Verbrugena...

18:06

5' - Krvava glava!

Sin legendarnog Georgea Hađija dobio je lakat u glavu u skoku, bilo je tu krvi i pomoć mu je ukazivana nekoliko minuta.

18:01

1' - Meč je počeo!

Sjajna atmsofera na "Alijanc areni", napunili su stadion Rumuni i Holanđani.

17:56

Igrači izlaze na teren!

Izvor: Arena sport/screenshot

17:24

SASTAVI!

RUMUNIJA: Nica - Raciju, Dragušin, Burka, Mogoš - Marin, Man, Stanču, Marin, Hađi - Draguš.

HOLANDIJA: Ferbrugen - Dumfris, De Fraj, Van Dajk, Ake - Shuten, Reijnders, Simons - Gakpo, Bergvajn i Depaj.

Izvor: RONALD WITTEK/EPA

17:22

Šta čeka dalje?

Pobednik ovog meča igraće sa boljim iz poslednjeg para osmine finala (21.00) između Austrije i Turske. 

17:20

Dobro došli u MONDO live!

Rumunija i Holandija sastaju se danas od 18 časova u Minhenu, a pobednik ovog duela plasiraće se u četvrtfinale EURO2024. Jasno je da su Holanđani apsolutni favoriti, kako zbog individualnog kvaliteta, istorije, tako i zbog dobrog fudbala koji su do sada pokazali u Nemačkoj, ali ruku na srce bilo je i problema koje će Rumuni pokušati da iskoriste. Nadamo se dobrom fudbalu na "Alijanc areni".

Izvor: RONALD WITTEK/EPA

Ukratko

  • Rumunija - Holandija 0:3
  • "Oranje" ida na boljeg iz duela Austrije i Turske
učitaj još +