Uživo

TURSKA U 90+4 PREŽIVELA ZICER AUSTRIJE! Mert Gunok je noćas najpopularniji čovek u zemlji!

Pratimo poslednji meč osmine finala!

Izvor: Hannibal Hanschke/EPA

Fudbalska reprezentacija turske poslednji je učesnik četvrtfinala Evropskog prvenstva - na stadionu u Lajpcigu savladali su Austriju (2:1) i plasirali se među osam najboljih timova na kontinentu. Oba gola postigao je defanzivac Demiral, po jedan u prvom i drugom delu meča. Odgovorila je Austrija preko Gregoriča, ali to nije bilo dovoljno.

U poslednjim minutima meča krenuli su Austrijanci na sve ili ništa, imali neverovatno dobru priliku preko Baumgartnera, ali je Gunok uspeo da izbije loptu u korner. Preselio se pred gol Turaka i golman Austrije, ali vremena za izjednačenje nije bilo. Turska je posle 16 godina u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, gde će igrati protiv Holandije.

22:53

KRAJ - 1:2!

turska je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

22:52

90+4. minut - Mert Gunok!

Šta je uspeo da odbrani golman turske, u poslednjem minutu nadoknade... Da samo nekoliko metara udaljenosti Baumgartner je probao glavom, ali je Austrija dobila samo korner.

22:38

80. minut - Sve manje vremena!

Nemaju Austrijanci mnogo vremena ako planiraju da izjednače na ovom meču.

22:24

66. minut - GOL, Gregorič!

Sva tri gola videli smo posle kornera, a ovo je prvi koji je postigla Austrija - imaćemo dramu u Lajpcigu. Ostao je strelac pogotka zaboravljen na drugoj stativi i nije mu bilo teško da loptu spakuje u mrežu!

22:17

59. minut - GOL, Demiral!

Kao što je to uradio u prvom minutu meča, Merih Demiral postiže pogodak i u nastavku meča. Veoma sličan pogodak štoepra turske reprezentacije, koji sa dva gola vodi tim do četvrtfinala. Ovog puta bio je najviši u skoku, na prvoj stativi, a loptu je samo skrenuo u gol.

Izvor: Hannibal Hanschke/EPA

22:09

51. minut - Arnautović!

Neverovatnu šansu je imao napadač srpskog porekla, ali Marko Arnautović nije uspeo da pogodi nakon što je ostao sam ispred golmana. Sjajno se ubacio iza poslednje linije Turaka, ali je realizacija bila loša.

22:04

46. minut - Nastavljamo!

Pratimo drugi deo meča između Austrije i Turske. Od prvog minuta turci imaju prednost!

21:47

45+1. minut - Najbolja šansa Austrije!

Nije bio daleko Baumgartner, mogao je Austriji da donese izjednačenje.

Bila je to i poslednja akcija koju smo videli u prvom delu meča. Počelo je furiozno, pogotkom i sa još nekoliko solidnih situacija rped oba gola, ali zatim nismo videli mnogo pravih šansi ni na jednoj strani. Pauza će prijati timovima, a u nastavku bi Austrija morala jače da krene ka golu rivala.

Izvor: Robert Ghement/EPA

21:19

19. minut - Šut sa polovine!

Arda Guler je iz velike udaljenosti uputio udarac ka golu, ali nije uspeo da bude ni blizu. Još nismo dobili drugi šut u okvir gola na ovom meču.

21:02

1. minut - GOL, Demiral!

Turska odmah vodi, još nije istekao ni prvi minut meča u Lajpcigu! Merih Demiral je odlično ispratio loptu nakon što je izveden korner, a sa četiri metara udaljenosti zakucao je pod prečku!

21:00

1. minut - Počinjemo!

PRatimo poslednji meč osmine finala - igraju Austrija i Turska.

20:45

Pobednik ide na Holandiju!

Ekipa koja bude uspešnija na meču Austrije i Turske obezbediće priliku da se u četvrtfinalu Evropskog prvenstva bori protiv Holandije za polufinale! Bio bi to ogroman uspeh za obe selekcije, pa je jasno da je pred njima veliki ulog!

20:30

Sastavi!

Austrija: Penc - Poš, Danso, Linhart, Emvene - Sajvald, Šmid - Baumgartner, Lajmer, Sabicer - Arnautović

Turska: Gunok - Muldur, Demiral, Bardakdži, Kadioglu - Ajhan, Juksek - Guler, Kokču, Jildiz - Jilmaz

20:20

Put kroz grupnu fazu!

Pomalo neočekivano, Austrija je u grupnoj fazi Evropskog prvenstva upisala dve ubedljive pobede protiv Poljske i Holandije, pa je i poraz protiv Francuske bio nebitan - osvojili su prvo mesto i tako dobili lakšeg protivnika u osmini finala.

Sa druge strane, Turska je osvojila šest bodova pobedama nad Gruzijom i Češkom, ali je poraz od Portugala značio da ostaju na drugom mestu u grupi.

20:10

Dobro veče!

Reprezentacija Holandije pregazila je Rumuniju (3:0) u prvom meču današnjeg programa, a u drugom ćemo saznati poslednjeg učesnika četvrtfinala na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Ukratko

  • Austrija - Turska 1:2
  • Kraj osmine finala
  • Pobednik ide na Holandiju
učitaj još +