Fudbal

ZVEZDA PRODAJE OTPISANOG FUDBALERA! Milojević ga ne vodi u Rusiju - zna se gde odlazi!

Autor Dušan Ninković

Iako utisak nije kakav se očekivao, Kraso će doneti zaradu Crvenoj zvezdi.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je završila prvi deo priprema na Zlatiboru i nakon toga nekoliko dana provela u Beogradu, a već od srede nalaziće se u Rusiji. Četa Vladana Milojevića drugi deo priprema odradiće u Sankt Peterburgu gde su planirane i tri prijateljske utakmice, a na njima dres srpskog šampiona neće nositi Žan-Filip Kraso!

Reprezentativac Obale slonovače i šampion Afrike sa svojim nacionalnim timom ostaće u Beogradu kako bi završio transfer, prenosi "Mozzartsport". Navodno, Kraso bi trebalo da se vrati u drugi rang francuskog fudbala, odakle iz stigao u Crvenu zvezdu kada je zeleni dres Sent Etjena zamenio crveno-belim. Trenutno se ne zna naredna destinacija ofanzivca, ali je jasno da će Zvezda prihodovati od transfera.

Pošto je u Beograd stigao kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa francuskim timom, a sada će u klupsku kasu doneti 1.500.000 evra, Kraso se ne može okarakterisati kao promašaj Zvezde. Istina, na terenu se očekivalo više, posebno nakon impresivnih partija na početku sezone. Odigrao je 36 mečeva, postigao devet golova i asistirao pet puta, ali čini se da je igrao sa premalo energije - što nisu cenili ni Barak Bahar ni Vladan Milojević.

Zna se da Vladan Milojević želi u timu mnogo "čvršće" fudbalere, gladne uspeha i spremne da se dokazuju. Magija koju Žan-filip Kraso ima u nogama nije bila dovoljna da on zauzme bitniju ulogu u timu, iako je trener Crvene zvezde tokom prolećnog dela sezone nekoliko puta pričao da želi da ga probudi. U tome, očigledno, nije uspeo.

Zato je rastanak Krasoa i Zvezde bio sasvim logična stvar. Prodajom Krasoa Zvezda će doći do cifre od 14.000.000 evra, pošto su klupsku kasu ovog leta već punili Osman Bukari (sedam miliona) i Marko Stamenić (pet i po miliona). Ugovor sa klubom raskinuli su Milan Borjan i Uroš Lazić, a saradnja je istekla Zoranu Popoviću, Nemanji Milunoviću i Aleksandru Dragoviću.

(Mozzartsport/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: