ZVEZDA ŠALJE IGRAČA BORCU IZ BANJALUKE: Stiže pojačanje za dvomeč protiv Albanaca!

Vezni fudbaler Crvene zvezde Kings Kangva seli se u BiH.

Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je otputovala na drugi deo priprema, a trener Vladan Milojević u Rusiju nije poveo veznog fudbalera Kingsa Kangvu. Reprezentativac Zambije, koji se nedavno vratio sa pozajmice, pokušavao je da se nametne tokom treninga u Beogradu i na Zlatiboru, ali je sada daleko bliži odlasku iz kluba - i to u Banjaluku!

Kako prenosi "ATV", Borac iz Banjaluke vidi u Kangvi idealno pojačanje za evropske kvalifikacije, pa bi fudbaler Crvene zvezde mogao da se preseli na pozajmicu u grad na Vrbasu. "Velikan iz Platonove" smatra da bi Kings Kangva mogao da bude važan adut u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde Borac već 10. jula igra prvi meč protiv šampiona Albanije - Egnatije iz Rogožine.

Kangva bi u Banjaluku doneo ogromno iskustvo, a nema sumnje da bi bio i jedan od najkvalitetnijih igrača u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nakon igranja u rodnoj Zambiji Kangva je sa Arsenalom iz Tule nastupao u elitnom rangu ruskog fudbala, zatim je sa Crvenom zvezdom osvajao titule i upisao sedam minuta u Ligi šampiona protiv Mančester sitija, a na kraju je nosio i dres Kortrajka koji je mogao da ga otkupi.

Kada Belgijanci to nisu uradili reprezentativac Zambije sa 21 utakmicom u seniorskoj selekciji vratio se za Beograd, ali očigledno nije dobio poverenje Vladana Milojevića. Pretpostavlja se da Borac želi Kangvu na pozajmicu, a posao bi mogao da bude završen već u narednim danima.

(ATV/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde  MONDO/Dušan Ninković