"BILA SU TRI KLANA, NIJE MU BILO LAKO" Oglasio se Kodijev trener iz Partizana, otkrio šta je bio problem!

Kodi Miler Mekintajer je potpisao za Crvenu zvezdu, nakon što je prethodno bio i član Partizana.

MN Press

Američki plejmejker Kodi Miler Mekintajer vratio se u Srbiju posle tri godine, pa će tako posle dresa Partizana igrati u opremi njegovog najvećeg rivala - Crvene zvezde. Šampion ABA lige doveo ga je zbog zaista sjajnih izdanja tokom prethodne sezone u Baskoniji, gde je pružao potpuno drugačije partije nego što smo na to navikli za vreme njegovog boravka u crno-belom taboru koji je napustio ljut.

Zato je već po potpisu za Crvenu zvezdu "najavio osvetu", pošto se nije na lep način rastao sa Partizanom, o čemu je sada govorio njegov nekadašnji trener Saša Filipovski: "On je bio dobra žena, mi smo bili dobar muž, ali brak jednostavno nije bio dobar. Eto, možda je tako najlakše objasniti kako je to izgledalo. Nije mu bilo lako, što je i razumljivo", rekao je on za "Mozzart Sport".

"Ceo ambijent, cela sezona je bila teška. Mi nismo imali podršku navijača. O tom huku navijača se danas najviše priča, a mi to nismo nimalo osetili. Ko zna kakav bi Kodi bio da je osetio taj vetar u leđa sa tribina koga jednostavno nije bilo. Manjkalo je podrške, a bilo je izolacije, testiranja, maski i priče o pandemiji", objašnjava problem slovenački trener.

Prema njegovim rečima, sezona je bila jako komplikovana i u nekim evropskim mečevima Kodi je bio jedan od lidera, dok je imao problema u ABA ligi. "Na kraju se sve to nakupilo i završilo se kako se završilo. Loše... Pa kako da bude zadovoljan? Mislio je da će izgledati drugačije. Kada se gubi i kada je sve teško, normalno je da čovek bude nezadovoljan. Niko nije bio zadovoljan tom sezonom", dodaje Filipovski i poručuje da je uprkos svemu Amerikanac bio profesionalac koji je bio povučen, a da je svima jasno da je u međuvremenu napredovao.

"Da li je moglo drugačije? Teško je to sada reći. Takva sezona i takvi uslovi ne mogu da se ponove. Nisu bili normalni. Bilo je onda tu i klanova u ekipi. Tri grupe. Prosto problemi sa kojima se kasnije borio i Aca Matović. Zaista je teško bilo šta analizirati kada igrate zatvorene utakmice", zaključio je Filipovski.

Kodi Miler Mekintajer rođen je u američkom gradu Haj Point u Severnoj Karolini, a pohađao je koledž Vejk Forest. Nije uspeo da se domogne NBA lige pošto na draftu 2016. godine nije izabran, a zatim je počela njegova evropska karijera. Igrao je za Leuven Berse u Belgiji, Parmu u Rusiji, kratko i Teksasa Legends u Razvojnoj ligi, pa Zenit iz Sankt Peterburga, Cedevita Olimpiju, Partizan, Burg, Andoru i Gazijantep pre nego što je u Baskoniji debitovao na mečevima Evrolige. Tokom prethodne sezone za španski tim je odigrao 39 mečeva u Evroligi, uz prosek od 9,6 poena, 7,3 asistencije i 4,4 skoka

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Teodosić predvodi slavlje Zvezde  Kurir

(Mozzart Sport/MONDO - M.V.)