ROBOTI NAM DONOSE KAFU, A NE ZNAMO ŠTA JE PENAL! Bura na Euru, Nemci digli frku: Ne razumem, zašto?!

Julijan Nagelsman je bio jako nezadovoljan ne samom odlukom sudije, već pravilom koje postoji u fudbalskom pravilniku.

RONALD WITTEK/EPA

Uspela je Španija golom u 119. minutu da šokira celu Nemačku i da izbaci domaću selekciju sa Evropskog prvenstva, ali osim o sjajnom fudbalu pričaće se mnogo i o penalu koji nije dosuđen! Džamal Musijala je pogodio Marka Kukurelju u ruku i iako je španski bek vrlo jasno udario loptu rukom sudija Entoni Tejlor nije ni pomislio da pokaže na belu tačku. Engleski arbitar čak nije ni otišao da pogleda snimak te situacije! Posle meča selektor Nemačke Julijan Nagelsman je istakao da je potrebno revidirati pravilo kada je u pitanju igra rukom u šesnaestercu i naglasio je da smatra da njegov tim nije trebalo da ispadne sa takmičenja.

"Kada se to desilo nisam mogao lepo da vidim situaciju i mislio sam: 'Nadam se da je penal', dok su Španci mislili: 'Nadalo se da nije penal.' Nakon toga video sam na televiziji situaciju jasnije, ali u tom momentu sam samo to mogao da mislim. Imali su više streće nego mi. Postoji pravilo i nadam se da ovo nije pogrešna odluka. Primenili su pravilo i nije bio penal, ne osećam se prevareno. Za mene je pitanje zašto se ne napravi praktičnije i logičnije pravilo o igranju rukom. Kažem to generalno za sadašnji fudbal. Pogledate ruku i ona je u prirodnom položaju, ali je možda malo niže ili malo više. Postoje ljudi sa većim mišićima, drugačijim pokretima...Ne razumem zašto ne uzimamo u obzir šta se dešavalo sa loptom. Musijala je šutnuo ka centru Štutgarta i udarila je u ruku, neću više ništa reći. Ali je išla ka golu. Po mom mišljenju treba gledati da li ona ide nebu pod oblake ili u gol. U jednom slučaju je penal, u drugom nije. Ako ide na tribine, nije penal. Pravilo treba da bude jednostavnije. Ne možemo da pričamo o namerama. Moramo da vidimo gde lopta ide. Imamo 50 robota koji nam donose kafu, treba nam i veštačka inteligencija koja će da proceni gde lopta ide", jasan je bio Nagelsman. Pogledajte tu situaciju sa meča: 

Mladi stručnjak na klupi Nemačke je istakao kako smatra da je u drugom poluvremenu njegova ekipa bila mnogo bolja i naglasio je da je promašeno previše šansi. "U drugom poluvremenu smo reagovali. Nakon 60. minuta smo bili jasno bolji tim sa više otvorenih šansi pred kraj meča i kada smo postigli gol bilo je zasluženo. Sa izuzetkom prvih pet minuta drugog produžetka skoro da smo samo mi hteli da pobedimo. Toliko smo se investirali, pogodili smo prečku, imali smo udarac glavom, imali smo šansu kada smo promašili za dva centimetra i na kraju smo primili gol", završio je Nagelsman. 

Španija je prošla dalje i sastaće se u polufinalu Evropskog prvenstva sa Francuskom, a u subotu nas očekuju ostala četvtfinala. Englezi igraju sa Švajcarskom od 118 časova, dok u terminu od 21 Holandija nastupa protiv Turske. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Anketa ko je najlepši srpski fudbaler  MONDO/Milutin Vujičić