DEJAN LOVREN IZBAČEN IZ TIMA! Vratio se da pomogne klubu, a oni ga precrtali preko noći

Hrvat je u potrazi za novim klubom nakon što ga u Lionu ne žele.

MOURAD ALLILI / Sipa Press / Profimedia

Bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren (35) izbačen je iz tima, piše francuski list "L'Ekip". Lovren se prošlog leta vratio u Lion, deceniju nakon prvobitnog odlaska iz kluba, međutim nije sve prošlo kako je zamislio. Lion je igrao užasan fudbal, borili su se za opstanak sve do zime i dolaska Nemanje Matića, a od tada su odlučili da naprave promene iz korena koje podrazumevaju odlazak velikog broja igrača.

Između ostalog, sportski direktor David Frio i trener Pjer Saž odlučili su da se zahvale i Dejanu Lovrenu, ali i Sinaliju Diomandeu, Polu Akukuu, Aminu Saru i Floranu Sančezu. Njih petorica neće čak ni putovati sa ostatkom ekipe na pripreme u Austriji i mogu da traže novu sredinu.

Već posle prve pobede Liona protiv niželigaša 7:0, trener je saopštio da pod hitno moraju da se reše fudbalera koji su višak, a za sada niko od njih nije pronašao novi angažman. Lovren ne mora ni da žuri, tek je sredina jula, a njega ugovor štiti najmanje još celu sezonu, pa ko bude hteo da ga dovede - moraće da plati simbolično obeštećenje. Ali, nije nemoguće ni da mu Lion da "odrešene ruke" i pusti ga bez obeštećenja.

Lovren je karijeru počeo u Dinamu iz Zagreba, potom je od 2010. do 2013. igrao za Lion, a bio je i u Sautemptonu, Liverpulu i Zenitu, da bi se prošlog leta vratio u Francusku. U dresu Hrvatske odigrao je 78 utakmica i dao pet golova, učestvovavši u osvajanju srebra i bronze na Mundijalima.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Lovren vređao hrvatske novinare  Kurir, AP Francisco Seco

(MONDO - M.V.)