PARTIZAN HOĆE IGRAČA OD 3.000.000 EVRA! Zbog Srbije odbio Italiju, Stanojeviću rešava dva problema!

Talentovani srpski fudbaler Aljoša Vasić potencijalno pojačanje Partizana.

MN Press

Novi trener Partizana Aleksandra Stanojević jasno je rekao na kojim su mu pozicijama potrebna pojačanja, a od kako se vratio u klub iz Humske čelnici mu u velikoj meri ispunjavaju želje. Ostale su još samo dve - jedna je mesto centralnog veznog fudbalera gde je propao posao oko Ifeta Đakovca, a drugi je ofanzivac koji može da igra po bokovima. Deluje da se sada naslućuje jedno od preostala dva pojačanja crno-belih.

Kako prenosi "Mozzart Sport", Partizan je zainteresovan za Aljošu Vasića i da mladog fudbalera dovede na jednogodišnju pozajmicu. Jasno je da Palermo u ovom trenutku nije spreman da se lako odrekne fudbalera kojeg je pre godinu dana platio 3.000.000 evra, a Partizan sigurno nije u situaciji da ponudi mnogo više od te cifre za otkup ugovora - pozajmica je, sa druge strane, rešenje koje bi moglo da zadovolji sve zainteresovane.

Partizan bi dobio izuzetno talentovanog fudbalera koji bi mogao da bude i bonus tokom naredne sezone, Palermo bi gledao kako se njihov igrač razvija u borbi za trofeje i na evropskim mečevima, a to iskustvo sigurno bi značilo i samom Vasiću koji bi se po prvi put otisnuo van granica Italije. Inače, Aljoša je rođen u Kampsampjeru, a igrao je za Citadelu, Padovu i Lećo pre nego što je stigao na Siciliju. Iako je postojala opcija da igra za italijansku reprezentaciju on je izabrao Srbiju i upisao je četiri nastupa u selekciji do 21 godine.

Što se tiče pozicije na terenu, Aljoša Vasić se nalazi negde između mesta koje popunjavaju Ife Đakovac i Samed Baždar - kojeg je Partizan prodao Saragosi. Srpski fudbaler rođen u Italiji može da odigra i na te dve poziciji, ali se najbolje snalazi kada je u prostoru između njih, odnosno na mestu ofanzivnog veznog fudbalera. Ostaje da se vidi da li će Partizan uspeti da ga dovede i kako bi ga Aleksandra Stanojević koristio ukoliko se mladom fudbaleru ispuni želja da u narednoj sezoni dobije više minuta na terenu nego što je to bio slučaj u Seriji B prethodne takmičarske godine.

(Mozzartsport/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Miloš Vazura izjava  MONDO