Zvezda ga se odrekla, sad vredi mnogo više: Šahtjoru malo i 10 miliona evra za Gruzina!

Irakli Azarov na ceni posle odličnih igara za Šahtjor.

MN Press

Gruzijanski fudbaler Irakli Azarov napustio je letos Crvenu zvezdu za oko tri miliona evra, a sada vredi mnogo više. Šahtjor iz Donjecka odbio je ponudu od čak 10 miliona evra iz Serije A za Azarova, što je samo dokaz koliko je napredovao i da veruju da njegova cena još može da poraste.

Prethodno se za levog beka raspitivao Seltik, međutim Šahtjor se samo nasmejao na ponudu od pet miliona evra, dok ni ona duplo bolja iz Italije nije po njihovoj volji. Za sada nije poznato koji klub se interesuje za njega sa Apenina, međutim moraće još da "pojačaju" ponudu ako žele da ga odvedu iz Ukrajine. Šahtjor ga smatra nezamenljivim delom tima i ubeđen je da će njegova cena samo još da raste nakoj oš jednog učešća u UEFA takmičenjima.

Azarov (22), iza kog je fantastična sezona u Šahtjoru za koji je odigrao 32 utakmice i asitirao četiri puta, ipak nije ovog leta učestvovao na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Njega selektor Vili Sanjol nije uvrstio u konačan tim i to je mnoge iznenadilo pošto nije bio povređen.

Podsetimo, Zvezda je Azarova dovela iz Dinamo Batumija za 300 hiljada evra u leto 2022. godine, dok je posle 26 nastupa odlučila da ga proda, za deset puta veću svotu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Zvezdan Terzić u Sceniranju  Kurir TV

(MONDO - M.V.)