Partizan opet nije imao sreće! Dva teška žreba za crno-bele, a evo ko je protiv Vojvodine!

Na žrebu za Konfernecijsku ligu Partizan prošao tek malo bolje nego za Ligu Evrope.

MN Press

Ukoliko eliminiše Maribor u trećem kolu kvalifiakcija za Kofnerencijsku ligu, Vojvodina će na poslednjoj stepenici pre grupne faze igrati protiv Tamperea ili protiv Đurgardena. Deluje da je to dobar žreb za novosadske crveno-bele, jer su svi timovi na njihovom putu daleko lakši rivali od Ajaksa kojem su pokazali zube u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Sa druge strane, Partizan ponovo nije imao sreće. Crno-beli su već ranije saznali da će ako eliminišu Lugano igrati protiv Bešiktaša u plej-ofu z Ligu Evrope. Sada znaju i ko će im biti rival ako ispadnu od Švajcaraca. To će biti ekipa Silkeborga ili Genta, odnosno tim koji bude uspešniji u dvomeču ta dva tima. 

Uživo
14:20

Partizan...

Makabi Petah Tikva/Kluž - CSKA 1948/Pafos

Partizan/Lugano - Silkeborg/Gent

Krivbas/Viktorija Plzen - Betis

Noa/Aris - Ružomberok/Hajduk Split

14:15

Parovi kvalifikacija!

Prvo je izvučeno da će ukrstiti timovi sa brojem 4 i timovi sa brojem 6, što znači da je Vojvodina dobila potencijalnog rivala u poslednjem kolu.

Tampere/Đurgaren - Maribor/Vojvodina

Zatim su spojeni sa brojevima 8 i 5, pa timovi sa brojem 3 protiv timova sa brojem 9. Spojeni su timovi sa 10 i timovi sa brojem brojem 2 i timovi i na kraju timovi sa brojem 1 i timovi sa brojem 7. 

Kao poslednja grupa u kojoj se žrebalo ostala je grupa u kojoj je Partizan.

14:10

Prvi deo žreba!

Na početku su izvlačeni timovi koji u Konferencijsku ligu dolaze iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Ovo su prvi izvučeni parovi:

  • Dinamo Minsk/Linkoln Red Imps - Balkani/Larne
  • Ordabasi/Pjunik - Celje/Šamrok
  • Vikingur/Flora - Santa Koloma/RFS
  • Penevežis/Makabi Tel Aviv - Petrokub/TNS
  • KI Klaksvik/Borac Banjaluka - Helsinki - Dečić
13:55

Konferencijska liga!

Za razliku od Lige šampiona i Lige Evrope koje menjaju format, Konferencijska liga nema poznate učesnike grupne faze. U grupnoj fazi nalaziće se pet pobednika plej-ofa u šampionskoj stazi, 19 pobednika plej ofa u nešampionskoj stazi i 12 poraženih u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

13:45

Srbija bez jednog predstavnika!

Iako je pet naših timova počelo kvalifikacije za evropska takmičenja ovog leta, nisu svi na današnjim žrebovima. Radnički iz Kragujevca šokantno je završio takmičenje u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, nakon što je poražen od barskog Mornara, predstavnika Crne Gore. Kragujevčani su ispali nakon slabijeg izvođenja penala na gostujućem terenu.

13:35

Već obavljeno!

Na žrebu za Ligu šampiona Crvena zvezda saznala je da će joj protivnik biti bolji iz dvomeča trećeg kola u kojem se sastaju Bode/Glimt i Jagelonija.

Ukoliko eliminiše Lugano, Partizan će u plej-ofu za Ligu Evrope igrati dvomeč protiv Bešiktaša, dok će kao poslednju prepreku pred grupnu fazu Lige Evrope TSC iz Bačke Topole imati Panevežis ili Makabi iz Tel Aviva, na čijoj klupi sedi Žarko Lazetić.

13:25

Ko je na žrebu?

Svoje nove evropske protivnike dobiće Partizan (ukoliko ispadne od Lugana) i Vojvodina (ukoliko savlada Maribor). Važno je istaći da je ovo žreb pred poslednje kolo kvalifikacija, pa samim i šansa za srpske timove da se domognu grupne faze u Evropi.

13:20

Dobar dan!

Nakon žrebova za Ligu šampiona i Ligu Evrope, na programu je i izvlačenje parova u poslednjem kolu Konferencijske lige.