Milan Borjan ima novi klub, ide u najbogatiju ligu: Biće prvi stranac, treniraće ga legendarni Francuz!

Milan Borjan je našao novi klub!

MN Press

Milan Borjan je završio svoju uspešnu karijeru u Crvenoj zvezdi, a sada znamo gde će je nastaviti. Nakon šest godina u Crvenoj zvezdi u kojima je postao miljenik navijača i kapiten reprezentativac Kanade je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Slovanu iz Bratislave, a onda je sporazumno raskinuo ugovor sa crveno-belima. Sada će potpisati ugovor sa Al Rijadom iz Saudijske Arabije.

Klub koji je prošle sezone jedva opstao u elitnom rangu nema strance u svom sastavum a sa klupe ih vodi nekadašnji reprezentaivac Francuske i bivši trener Kardifa, Notingem Foresta i Rena Sabri Lamuši.

Borjan ima 36 godina, a u karijeri je prošao bukvalno pola sveta. Počeo je u Dinari iz Knina kao dete, zatim je trenirao u Radničkom sa Novog Beograda, pa je otišao u Kanadu gde je igrao za klubove iz Hamiltona. Potom se zaputio u Južnu Ameriku gde je igrao za Nasional i Kilmeš, pa je 2009. stigao u Rad. Posle dve dobre sezone otišao je u inostanstvo, branio je za Sivaspor u Turskoj, Vaslui u Rumunije, Ludogorec u Bugarskoj, a onda za Radnički Niš. Posle još jedne epizode u Ludogorecu i pozajmice u Koroni u Poljskoj stigao je u Crvenu zvezdu.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Milan Borjan izjava  MONDO/Nemanja Stanojčić