"Nikada više", pa još 6 mečeva u Superligi: Nova promena trenera u srpskom fudbalu

Mladi trener Nikola Trajković napustio je Novi Pazar nakon lošeg početka sezone.

MN Press

Fudblaski klub Novi Pazar izdao je zvanično saopštenje iz kojeg saznajemo da je sporazumno raskinut ugovor sa dosadašnjim trenerom Nikolom Trajkovićem, nekadašnjim fudbalerom Crvene zvezde i u dva mandata šefom stručnog štaba Radničkog iz Niša. Smena na klupi Novog Pazara dolazi nakon tri uzastopna neupeha.

Ekipa koju je predvodio Nikola Trajković u subotu uveče poražena je od Tekstilca iz Odžaka na "domaćem" terenu u Bačkoj Palanci, a to je bio treći uzastopni meč na kojem Novi Pazar nije osvojio bod. Na prva tri meča u sezoni osvojili su ih tek četiri, pa nakon nepotpunog šestog kola Superlige zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli.

Nešto je moralo da se menja, a uvek je najlakše rastati se sa trenerom. Tako Nikola Trajković napušta Superligu Srbije samo nekoliko nedelja nakon što se vratio u nju. Ovaj povratnički mandat nije bio nimalo uspešan, a fudbalski fanatici dobro se sećaju kako je prethodni put napustio srpski fudbal.

Nakon što se posle nekoliko meseci pauze, u istoj sezoni u kojoj je već bio trener, vratio na klupu Radničkog iz Niša, Trajković nije uspeo da popravi situaciju u klubu. Početkom marta drugi put je napustio Niš, uz opaske da se "nikada više" neće vratiti, kao i da će fudbalsku karijeru graditi na severu Evrope, u "Finskoj ili Norveškoj".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Partizan Novi Pazar incident   Arenasport 1/printscreen