Zvezda ga platila milione Bajernu, Srbija ga ukrala Nemačkoj: Evo gde je danas Nemanja Motika

Nekadašnji talenat Crvene zvezde potpisao je ugovor za nemačkog drugoligaša

MN Press

Srpski fudbaler Nemanja Motika (21) potpisao je za nemačkog drugoligaša Grojter Firt, trenutno šestoplasiranog u "Cvajti". On je zvanično podigao zeleni dres i bio predstavljen u klubu nakon što je "oživeo" karijeru u Olimpiji iz Ljubljane, u kojoj je prošle sezone dao 15 golova na 32 utakmica.

Bila je to sezona kakva mu je bila potrebna posle jako loše epizode u Zvezdi, započete u februaru 2022. godine, kada je kao biser Bajerna potpisao za crveno-bele za obeštećenje od 2,5 miliona evra. 

Godinu nakon dolaska na "Marakanu" bio je pozajmljen Austriji Lustenau, a onda se u takmičarskoj 2023/24 skrasio u Sloveniji i našao u njoj formu. Za Zvezdu je odigrao 16 utakmica, dobio šansu i u Ligi Evrope, postigao jedan gol za crveno-bele (protiv Radničkog 1923) ali je pokazao premalo da bi dobio veću šansu.

Sada je zato na novom početku u zemlji u kojoj se rodio 2003. godine u Berlinu, gde je fudbalski prohodao u Herti i odakle je 2017. otišao u mlade kategorije Bajerna i tamo bio pet godina. Iako je bio kadetski reprezentativac Nemačke, Motika je u omladinskom u "U-21" uzrastu igrao za Srbiju.