Bora voleo Zvezdu i otpevao himnu Partizana: Mnogi nisu znali da je to njegov glas!

Čuveni srpski muzičar na neobičan način spojio ljubav prema Zvezdi i poštovanje Partizana.

MN Press

Legendarni srpski muzičar Bora Đorđević, dugogodišnji frontmen grupe Riblja čorba, preminuo je nakon teške bolesti. Njegove veze sa sportom bile su izuzetno jake jer je voleo Crvenu zvezdu i često odlazio na njene utakmice, ali postoji i detalj koji mnogo ne znaju o čuvenom Čačaninu.

Navijači Partizana već decenija kao himnu svog kluba pevaju "Dok Partizan bitke bije", na čijoj je prvoj verziji radio upravo Đorđević! U neka srećnija vremena, kada navijačko rivalstvo nije podrazumevalo mržnju, Bora Đorđević je otpevao himnu Partizana baš u onoj verziji koju zna svaki navijač crno-belih na ovoj planeti.

Kompoziciju je stvorio Kornelije "Bata" Kovač, otpevao je Saša Aleks, a kao prateći vokali u stvaranju himne učestvovali su tadašnji članovi grupe Suncokreti - kasniji frontmen Riblje čorbe Bora Đorđević i Gorica Popović koju znamo kao jednu od najpopularnijih srpskih glumica svoje generacije.

Tako je veliki navijač Zvezde u istoriju Partizana ugradio delić sebe, a barem zbog pratećih vokala himne koja im je u srcima i navijači crno-belih će tugovati za legendarnim rok muzičarem. Podsećamo, Bora Đorđević je prethodnih dana bio hospitalizovan u Sloveniji, gde je i živeo.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Podrška Bori Đorđeviću od navijača Zvezde  MONDO