Crvena zvezda je spremna za Ligu šampiona! Pokazala novu snagu na "Marakani" pred Benfiku

Crvena zvezda pobedila Napredak na "Marakani" 2:0, uoči meča protiv Benfike u Ligi šampiona.

TV Arena sport/Screenshot

Crvena zvezda je rutinski pobedila Napredak 2:0, zaigrala na "Marakani" posle više od mesec dana i napravila dobar uvod za četvrtak i meč protiv Benfike u 1. kolu Lige šampiona.

Golovima Bruna Duartea iz penala u prvom delu meča, dosuđenog posle VAR provere, a onda i pogotkom Mirka Ivanića posle kornera na početku drugog dela, tim Vladana Milojevića oduzeo je utakmici bilo kakvu neizvesnost.

Crveno-beli su navijačima predstavili svoja najnovija pojačanja, krilni napadač Silas od starta je pokazao koliko je motivisan, ulazio u šanse i pokušavao da se "upiše" već u prvom meču. Rade Krunić, novi centralni vezista, takođe je zaigrao od starta i ulivao je mirnoću veznom redu, a u poslednjih pola sata sa klupe je ušao i Nemanja Radonjić, zaigravši po levoj strani.

Napredak je dočekao meč sa igračem manje, zbog grubog starta Uroša Ignjatovića na beku crveno-belih Seolu. Sudija Pavle Ilić je pokazao najpre žuti karton, a onda na asistenciju iz VAR sobe pogledao snimak i u poslednjih nekoliko minuta ostavio Kruševljane sa desetoricom na terenu.

I pre te situacije Napredak nije uspevao da zapreti vođstvu crveno-belih 2:0, pa je u preostalom vremenu branilac titule mirno priveo posao kraju.

Uživo
22:00
21:52

Kraj utakmice, pobeda Crvene zvezde

Golovima Duartea i Ivanića, Crvena zvezda je pobedila Napretak pred početak učešća u Ligi šampiona i meč protiv Benfike u četvrtak na stadionu "Rajko Mitić"

21:48

Milojević poslao na teren i "Zvezdinog Mesija"

Talentovani Andrija Maksimović zaigrao je u poslednjim minutima i dobio aplauze publike na "Marakani". Jedan je od najvećih bisera  crveno-belih, što govori i njegov nadimak "Zvezdin Mesi"

21:46

87' Povreda Seola i crveni za Ignjatovića iz Napretka

Uroš Ignjatović je isključen zbog grubog starta na Zvezdinom beku, koji je morao da privremeno napusti teren posle grubog faula

TV Arena sport 

21:44

84' Radonjić pogađa stativu

Lopta je na putu ka golu pogađa

21:38

78' Endiaje ne pogađa sa metar

Golman Napretka je zakačio loptu koja je išla sa desne strane i prošla kraj noge napadača crveno-belih. Ostaje 2:0 za domaće

21:24

Nemanja Radonjić opet igra za Zvezdu

Povratnik među crveno-bele zaigrao je odlukom Vladana Milojevića da napravi trostruku izmenu u 64. Zauzeo je ljubimac Delija mesto kraj leve aut-linije u sklopu izmene - Elšnik, Duarte i Silas su izašli, a Radonjić, Endiaje i Dalsio ušli

TV Arena sport/Screenshot 

21:16

Silas nije hteo da bude sebičan, a trebalo je

Imao je šansu Zvezdin napadač da da gol za 3:0, ali je hteo da popravi poziciju u petercu, pa je dodao loptu Duarteu, a njegov šut je blokiran. Crveno-beli izvešće čak 13. korner danas.

21:08

47' Gol - odmah 2:0 za Zvezdu u nastavku!

Kapiten crveno-belih Mirko Ivanić pogodio je na centaršut Timija Maksa Elšnika. Sa metar je ubacio loptu u gol, kaznivši veoma lošu reakciju Kruševjlana

MN Press 

20:49

"Pa budi anđeo osvete"

20:32

31' Poništen gol Napretka zbog ofsajda

Dušan Stojiljković pogodio je za 1:1 iz peterca, nakon što se aktivirao iz nedozvoljene pozicije

TV Arena sport/Screenshot 

20:31

29' Penal i gol za Zvezdu, 1:0

Silas je posle duplog pasa poslao loptu ka petercu, lopta je pogodila u ruku Jovana Marinkovića, a sudija Pavle Ilić je procenio da je to bilo dovoljno za penal. Bruno Duarte je pogodio iz penala, za vođstvo crveno-belih

TV Arena sport/Screenshot 

20:22

Koreografija Delija o Bori Đorđeviću

Pogledajte kako su se navijači Crvene zvezde koreografijom oprostili od Bore Đorđevića

TV Arena sport/Screenshot 

20:14

14' Petković stvara velike probleme Zvezdi

Utrčao je u kazneni prostor domaćih sa desne strane, predriblao dvojicu čuvara, pa ga je zaustavio golman Zvezde Omri Glazer.

20:12

12' Uporan je Silas, ali još nema gola

Gađao je levom nogom, Krušeljani su izbili sa gol-crte, a onda je pokušao i desnom, pa je odbranio Lazar Balević

20:07

6' Velika šansa za Napredak

Mladi napadač Mihajlo Petković u 6'. minutu je gađao glavom, a Zvezda je imala sreću da je promašio.

20:02

Šansa za Silasa u 17. sekundi

Novajlija iz Štutgarta utrčao je u kazneni prostor, šutirao snažno i po zemlji, a golman Lazar Balević je sprečio ekspresni "upis" hitrog napadača u Zvezdi

20:02
20:01

Sastavi!

Soccerway 

19:55

Dobro došli u tekstualni prenos

Duel Crvena zvezda - Napredak počinje u 20 časova!