"Pa šta ako izgubimo?" Vladan Milojević se ne plaši Benfike u Ligi šampiona!

Vladan Milojević govorio je pred meč Crvene zvezde i Benfike.

MN Press

Crvena zvezda počinje takmičenje u Ligi šampiona u četvrtak (18:45), a prvi protivnik biće Benfika. Portugalci dolaze u Beograd i na stadionu "Rajko Mitić" biće rival crveno-belima, a pred taj meč utiske su izneli trener srpskog tima Vladan Milojević i brazilski napadač Bruno Duarte koji je veći deo karijere proveo baš u Portugalu.

Uživo
13:35

Kraj konferencije!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević i napadač kluba Bruno Duarte izneli su utiske pred prvi meč u novoj sezoni Lige šampiona.

13:31

Brzina, brzina...

"Nne mogu da ulazim u taktiku njihovog trenera, ali mislim da njima ništa ne znači da li igraju kući ili na strani. Danas je takva era da niko nikog ne može da iznenadi nešto posebno. Mislim da smo mi dosta dobri na fizičkom planu. Intenzitet u Evropi je mnogo veći nego u našoj ligi, ali pohvalno je da je naša liga mnogo kvalitetnija nego pre. Poboljšana je infrastruktura. Prilagodićemo se igri, imaćemo svoj plan utakmice", rekao je Milojević.

13:26

Milojević se ne plaši!

"Ne mislim da u fudbalu neko treba da se sveti, pa ni Nemanja Radonjić protiv Benfike. Videćemo to", rekao je Milojević: "Isto pitanje pred Liverpul ste me pitali, da li sam se uplašio jer su pobedili Maribor 7:0. Pa šta, da izgubimo šest razlike? Šta će se desiti? Treba da pričamo da je ovo čast za Crvenu zvezdu, ne kao da je uspeh Vladana Milojevića. bili smo šampioni Evrope, ali 1991. godine. Kaskamo od tada. Pre nekoliko dana sam gledao strašne stadione Karađorđe, u Lučanima, tri stadiona koje je napravila država. Hvala državi što daje da budemo konkurentni. Ja mogu da odgovorim kontra pitanjem o budžetima, ali neću. Nije ovo David protiv Golijata. Igramo jednu lepu utakmicu, znamo dosta o Benfiki. Ja sam u Al Ahliju imao Ljubu Fejsu, velikog igrača za istoriju Benfike. Pričao mi je o veličini kluba, ali mene ne plaši rezultat. Samo da se borimo, da verujem u sebe. Ima mnogo faktora, taktika, protivnika, kome će biti dan... Ovakve utakmice odlučuju sitnice - prekid, aut, faul... Želeli smo da dođemo ovde, ponosan sam što smo ovde i mislim da ćemo se predstaviti na najbolji način. Nemamo koga da se plašimo, veliki smo klub, igramo u našem gradu. Ja preuzimam odgovornost i najodgovorniji sam za sve.

13:25

Duarte u formi!

"Napadači žive od golova. Dobro radim ,siguran sam da ću ostvariti dobar rezultat. Meni ne smetaju protivnički igrači, u mislim mi je samo da ćemo pobediti na terenu. Nebitno je da li ću ja postići gol, samo ću dati gol. Ako bude moguće, daću gol protiv Benfike, tim bolje", rekao je Duarte.

13:21

Navijači i strast!

"Saglasan sam s vama, u ovom formatu i fudbalu na jednom drugom nivou, sve se menja veoma brzo i u pojedinim zemljama je industrija. Portugal i Srbija su male zemlje. Mi smo svašta prošli tokom prethodne tri decenije svašta prošli. U Engleskoj je fudbal treća grana privrede, tamošnji klubovi dolaze iz veoma razvijene zemlje. Mi imamo nešto što oni možda nemaju, strast, Marakanu, navijače... Meni kao detetu koje je poniklo u Zvezdi drago je da mogu da igram u takvoj atmosferi. Ta emocija ne može da se poredi sa onima u Evropi", istakao je Vladan Milojević.

13:18

Bruno Duarte poznaje Benfiku!

"Benfika uvek dovodi odlične igrače, ovo će biti još jedna dobra sezona. Novajlije će pomoći timu. Prošle godine kad sam igrao protiv njih imali smo tešku utakmicu pred punim stadiona, ali smo uspeli da im pariramo. Važno je da pokažemo kvalitet, da budemo ujedinjeni, da damo 200 odsto svojih mogućnosti. Verujem u našu šansu da ih pobedimo, ako damo svoj maksimum", rekao je Duarte i dodao: "Navijači Zvezde dosta pomažu atmosferom koju prave, čim se uđe na stadion oseti se dobra energija. Sve ekipe će osetiti to kad dođu na Marakanu. Moramo to da iskoristimo kao motiv više."

13:16

Promene Benfike!

"To su velike ekipe, uvek dolazi do nekih problema tokom sezone, a ne verujem nešto da je na mene uticalo što oni sada imaju probleme. To su kratke i nevidljive situacije u velikim klubovima. Doveli su bivšeg trener akoji ih dobro poznaje, doneo je novu energiju. Mi se pripremamo kao i do sada. Privatno gospodina Šmita cenim i poštujem, ostavio je veliki trag, ali i novi trener izvrsno poznaje sistem Benfike. Kada je sistem postavljen, promene mogu tek malo da ih poremete", istakao je Milojević.

13:14

Svi u kombinaciji!

"Igrači koji su došli nisu na adekvatnom nivou, a utakmica će tražiti veliki intenzitet. Sa medicinskim timom treba da odredim šta je najbolje. Dobili smo igrače koji su tek došli, polako se integrišu i zbog toga tek treba da vidimo na koga možemo da računamo. Nije reč samo o prvih 11, utakmica se igra 90 minuta. Neću nekoga da izgubim za duži vremenski period", dodao je trener Zvezde.

13:12

Samo da se veruje!

"Možda ću vam opet odgovoriti na specifičan način. Neću igračima pričati da li smo mi favoriti, nikad nisam govorio na taj način. Igrači moraju da budu fokusirani. Mi smo skloni da pričamo šta jeste i šta nije, ali to nije moja filozofija. Da li će ko osvojiti bodove ili neće... Igračima ću reći da radimo ono što radimo, da veruju u sebe, da smo dobar tim i da treba na terenu isporučiti maksimum svakog igrača. Mi igramo protiv ogromne Benfike, sportisti smo i daćemo sve od sebe. Koliko ćemo uspeti, videćemo. Ja razmišljam u tom pravcu", rekao je Milojević.

13:10

Duarteovi utisci

"Razlika između liga u Portugalu i Srbiji je mnogo veći nivo ekipa koje nisu među najboljima. Mnogo je veći nivo stadiona, terena,... I Srbija ima odlične igrače. Mala je razlika je sa te strane. Crvena zvezda je ogroman klub, isto kao Benfika. Imamo lepu fudbalsku istoriju. Možda je razlika u novcu, u ulaganjima, ali u kvalitetu nije toliko velika razlika jer dajemo svoj maksimum", rekao je Duarte.

13:03

Prvi utisci Vladana Milojevića!

"Ponosan sam na plasman u Ligu šampiona, to nam je bio cilj i to smo želeli. Uvek je teško kad idete kroz kvalifikacije ovako teškog takmičenja. Nov je format, a ja sam posebno ponosan što smo mi tu i u novoj eri evropskog fudbala. Želeli smo da budemo sa najboljima, velika je čast ugostiti ovako velike timove. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Treba da uživamo u ovakvim utakmicama. Ovo je veliki uspeh za našu zemlju, mi predstavljamo Srbiju, a svako ko dođe imaće priliku da vidi lepotu Beograda. Što se tiče tima, imamo manjih problema. Videćemo sa kojim sastavom ćemo izaći. Šta god kažem o Benfiki, ne znam da li će to biti dovoljno o veličini njihovog kluba. Nisu oni u krizi, ja očekujem dobru utakmicu protiv dobrog protinika. Daćemo sve od sebe, izlazimo na teren hrabro i da odradimo ono što smo se dogovorili na treningu", rekao je Milojević.

12:55

Novi format!

Od ove sezone nema grupne faze, već svi timovi igraju za što bolji plasman na zajedničkoj tabeli. Broj učesnika povećan je na 36, a svaka ekipa odigrae po osam mečeva. Zvezda će na svom terenu igrati protiv Barselone, Benfike, PSV-a i Štutgarta, dok će gostovati Interu, Milanu, Jang bojsu i Monaku.

12:45

Dobar dan!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izneće utiske pred početak takmičenja u Ligi šampiona. Prvi protivnik srpskog predstavnika je Benfika, a meč se igra u četvrtak od 18:45.